EUR: 323,37 Ft
CHF: 291,50 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Egyéb Szolnok

Tegyük szebbé a rászorulók karácsonyát!

Városunk is csatlakozott a MikulásGyár nevű országos adománygyűjtő programhoz. A kezdeményezés egyre népszerűbb az országban, évről évre egyre többen adakoznak, illetve jelentkeznek önkéntesnek, hogy szebbé varázsolják a nehezebb helyzetben lévők karácsonyát.

Idén Szolnokon is lehetőség nyílt adakozni: elsősorban tartós élelmiszert (konzervet, tésztát, lisztet, cukrot, rizst, olajat stb.), tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhát, könyvet, játékot és édességet vár a MikulásGyár, hiszen a rászorulóknak leginkább ezekre van szükségük. Fontos, hogy csak olyan ruhákat, könyveket, játékokat adjunk, amelyeket magunk vagy gyermekünk is szívesen fogadna. A MikulásGyár pénzt nem tud elfogadni.


Az adományokat december 21-éig lehet leadni a városháza aulájában lévő gyűjtőponton. Elég egy szatyorba vagy egy dobozba betenni, mert az önkéntesek először szortírozzák, dobozokba csomagolják, majd eljuttatják a Magyar Vöröskereszt megyei központjába, ahol a dobozok tartalmából karácsonyi csomagokat készítenek. A kisebb településen élőknek is van lehetőségük adakozni: a Magyar Posta közreműködésével idén is ingyenesen el lehet juttatni a csomagokat a Vöröskeresztnek, csupán a dobozra annyit kell ráírni nagybetűkkel, hogy MIKULÁSGYÁR.

Az évek óta tartó karitatív program célja a mélyszegénységben élő nagy családok segítése, tekintet nélkül arra, hogy ki és miért éhezik. A Vöröskereszt a csomagokat rászorultsági alapon osztja szét.

Az adományokat a Városháza aulájában található gyűjtőpontra várják
Fotó: mikulasgyar.hu

A MikulásGyár 2005 óta szervez gyűjtést minden évben
Fotó: mikulasgyar.hu

Kapcsolódó Cikkek