EUR: 323,59 Ft
CHF: 292,01 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Egyéb XIV.kerület

Tegyünk együtt csodát!

Az idei advent a jótékonyság jegyében telik az Arena Mallban. A bevásárlóközpont rendhagyó adománygyűjtő akciót indított, amelynek célja az SOS Gyermekfalvakban élő gyermekek és családok támogatása a vásárlók segítségével. 

Kulcsár Edina is tekert, hogy adományt gyűjtsön (Fotó: Mészáros Diána)

Az Arena Mall látogatói az áruház első emeletén különleges adománygyűjtő bicikliken „tekerhetik össze” a jótékonysági célra fordítandó összeget, emellett tárgyi adományokkal is hozzájárulhatnak a rászoruló gyermekek karácsonyához. Indításként az adománygyűjtés népszerűsítésére ismert emberek, sportolók, énekesek, influencerek és vloggerek tekerték a kerékpárokat.


Bár minden kisgyermeknek joga van szeretetben és gondoskodásban felnőni, sajnos sokan vannak, akik különböző okokból nem élhetnek a saját családjukkal. Az SOS Gyermekfalvak célja, hogy biztonságos, családi környezetet biztosítson az otthonukból kikerült gyermekek számára. Az Arena Mall Mesebeli karácsony vár – Tegyünk együtt csodát! elnevezésű karácsonyi kampánya e cél megvalósításához szeretne hozzájárulni a vásárlók segítségével.

A bevásárlóközpont első emeletén három adománygyűjtő bicikli várja a látogatókat, akik akár egy rövid tekeréssel is részesei lehetnek a jótékonysági akciónak. A kerekezés eredményeként az installáció kijelzőjén megjelenő összeg mutatja, hogy eddig mennyi adomány gyűlt össze az SOS javára. Emellett egy adománygyűjtő házikó is várja a vásárlókat, ahol játékokat, könyveket, használati tárgyakat ajánlhatnak fel az SOS Gyermekfalvak lakóinak. A gyűjtés december 18-éig tart, ezen időszak alatt bárki hozzájárulhat a gyermekfalvak lakóinak örömteli karácsonyához.
– Szeretnénk, ha vásárlóink az ajándékvásárlás forgatagában velünk együtt azokra is gondolnának, akik segítségre szorulnak. Kerékpáros akciónkkal az a célunk, hogy egyedi módon hozzuk közelebb a jótékonykodást látogatóinkhoz. Bízom benne, hogy a vásárlókkal együtt az SOS Gyermekfalvakban sok-sok gyermek ünnepét tehetjük meghittebbé – mondta el Gedeon Éva, az Arena Mall marketingmenedzsere.


Bomet-Balla Ágnes, az SOS Gyermekfalvak adománygyűjtési és kommunikációs igazgatója kiemelte, hogy bár  karácsonykor számos adományozási kezdeményezés van, de ezzel az interaktív installációval sikerül kitűnniük.

– Az idén nagyjából 23 ezer gyermek nem tud a vér szerinti családjával ünnepelni, közülük 400-an az SOS Gyermekfalvakban élnek. Hozzájuk juttatják el a beérkezett adományokat, amelyeket december 18-éig várnak új játékok, könyvek, egyéb ajándékok formájában.

Gájer Bálint énekelt is

Kapcsolódó Cikkek