EUR: 322,06 Ft
CHF: 285,23 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Külföld

Tehenek leölése miatt halt meg egy rendőr

Rendőrökre támadtak India északi részében egy falu lakói, akik tehenek leölése miatt tiltakoztak, és a csetepatéban két embert, köztük egy rendőrt is megöltek – közölték kedden a helyi hatóságok.

Az erőszakba torkollt incidens hétfőn történt, miután az emberek marhahúsra és néhány állatcsontra bukkantak egy faluban az Uttar Prades állambeli Bulandsahar város közelében. A felfedezés káoszhoz vezetett a településen, ahol több tucat helyi lakos lezárt egy utat, követelve a tehenek lemészárlásáért felelős emberek előállítását. A tömeg lassan számbeli fölénybe került a rendőrökhöz képest, majd valaki tüzet nyitott és halálosan megsebesített egy rendőrt. A tiltakozók egy rendőrőrsöt és több rendőrségi járművet is felgyújtottak.


A hatóságok négy embert őrizetbe vettek. Még keresik a fő gyanúsítottat, aki egy olyan jobboldali csoportnak a tagja, amely vehemensen ellenzi a tehenek levágását és a hinduk áttérését az iszlám hitre.

A szent állatnak tekintett tehenek levágása tilos a többségében hindu vallású India nagy részén, többek között Uttar Prades államban is.

Kapcsolódó Cikkek