EUR: 334,63 Ft
CHF: 311,54 Ft
2020. január 20., hétfő
Fábián, Sebestyén

Egyéb Sopron

Télen is lesz kispályás foci

Továbbra is rendkívüli népszerűségnek örvend a kispályás labdarúgás Sopronban. Bár az őszi idény befejeződött, de a focistáknak nem kell szomorkodniuk, hiszen a tél folyamán több terembajnokság várja őket.

Sopronban évek óta nagy népszerűségnek örvend a kispályás foci
Fotó: Tóth Zsombor/SVSZSZ

Évek óta kiélezett küzdelmek folynak a kispályás labdarúgó-bajnokság különböző osztályaiban, amely idén ősszel sem volt másként. A Tóparti, valamint a Kuruc-dombi pályákon összesen hatvanhat csapat verseng négy ligában és egy szeniorbajnokságban. A meccseket a hétfő–szerda–péntek játéknapokon bonyolítja le a Sopron Városi Szabadidősport Szövetség a Soproni Sportfelügyeleti Csoport munkatársaival karöltve az önkormányzat támogatásával – tudtuk meg Szabó Györgytől.
A Soproni Kispályás Labdarúgó Szakbizottság vezetője elmondta, a Hirschler az egyedüli csapat, amely hibátlan mérleggel rendelkezik a negyedosztályban, így ott eldőlni látszik a bajnokság, igaz, korábban ők az első osztályban rúgták a labdát. A többi csoportban igencsak kiegyensúlyozott erőviszonyok mellett szerepeltek az együttesek és még bármi lehetséges.
A soproni kispályás foci szerelmeseinek télen sem kell unatkozniuk, hiszen december 16-án rendezik a már hagyományos Advent Terem Kupát. December 16-án egy villámtorna keretében tizenhat csapat csap majd össze a Krasznai Sportcsarnokban. Január 5-től pedig a téli teremtorna kezdődik, ahol 32 (maximum 36) együttes lép majd pályára, a fordulókat szombatonként tartják reggeltől estig február 9-ig.


A kispályás foci szerelmeseit télen a teremkupák várják
Fotó: Tóth Zsombor/SVSZSZ

Advent Kupa
Még december 7-ig elfogadják a nevezéseket az Advent Kupa Férfi Teremlabdarúgó Tornára, amelynek a Krasznai Ferenc Sportcsarnok ad majd otthont december 16-án. Nevezni a részvételi költség megfizetésével, valamint a nevezési lap leadásával lehet a Ferenczy J. utcában.

Színvonalas küzdelmek zajlottak idén ősszel is a pályán
Fotó: Tóth Zsombor/SVSZSZ

 

Szeretnek focizni Sopronban
Fotó: Tóth Zsombor/SVSZSZ

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.