EUR: 323,45 Ft
CHF: 290,71 Ft
2019. június 27., csütörtök
László

Egyéb Hódmezővásárhely

Teremfoci-bajnokság a megye szakképzési centrumainak

A megyei társintézmények bevonásával futsaltornát rendezett a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum (HSZC). A Balogh Imsi Sportcsarnok adott otthont a teremfoci-bajnokságnak, amelyen három hódmezővásárhelyi intézmény mellett szegedi, szentesi és makói társintézmények is képviseltették magukat.

– Harmadik alkalommal rendezték meg a megyei szintű tornát, amelyen a szakmai centrumok csapatai vehettek részt. Hódmezővásárhelyen ezúttal hat intézmény mérkőzött meg a találkozón. Helyben a Corvin, az Eötvös és a Kalmár csapata, Makóról a Návay Lajos Szakgimnázium, Szentesről pedig a Pollák Antall, valamint a Zsoldos Ferenc Szakgimnázium és Szakközépiskola képviseltette magát – tudtuk meg Berta Adrienntől, a HSZC munkaközösségi vezetőjétől, a torna főszervezőjétől.


Hat intézmény tanulói mérkőztek meg a találkozón

Alapvető cél a verseny- és játéklehetőség biztosítása a centrumban tanuló gyerekek számára, és megfelelő kapcsolatépítés a pedagógusokkal és diákokkal. A rendezők szempontjai között szerepelt a középiskolás korosztály megmozgatása, a tehetséges gyermekek felfedezése, figyelemmel kísérése, kiválasztása, továbbá az egészséges életmódra nevelés elősegítése, a sportbaráti kapcsolatok ápolása, a fair play szellemiség és magatartásforma népszerűsítése, érvényre juttatása.

A rendezvény kimondottan népszerűnek tekinthető, hiszen ebben az évben is országosan közel 150 iskola nevezett. A mostani tornára érkezett hat csapatból a területi döntőre természetesen a legkiválóbbak juthattak tovább. A 14–18 éves korú tanulók számára meghirdetett találkozó egyik fő erőssége a szervezők véleménye szerint, hogy a körzeti, megyei, regionális és országos fordulókra nevezett tízfős csapatba maximum két, megyei MLSZ-játékengedéllyel rendelkező játékos nevezhető.

Kapcsolódó Cikkek