EUR: 324,11 Ft
CHF: 292,14 Ft
2019. június 24., hétfő
Iván

Egyéb Kecskemét

Természetművészeti foglalkozások gyerekeknek a Kecskeméti Vadaskertben

Országosan is egyedülálló kezdeményezés indult a Kecskeméti Vadaskertben: egy héten át neves művészek tartottak iskolás gyerekeknek foglalkozásokat, amelyek központjában a természet állt. A vadaskert hüllőházában rendezték a program megnyitóját, amelyen a Kertvárosi Általános Iskola tanulói is részt vettek.

– Két csoportban zajlott a foglalkozás: az egyik csoport először körüljárta az állatkertet, a gyerekek másik fele pedig azonnal hozzálátott az alkotáshoz. A kicsik hatalmas lelkesedéssel kezdték a festést, vágást, rajzolást. A kreativitás fejlesztése mellett pedig sok mást is tanulhattak a foglalkozások során az állatkert lakóiról – tudtuk meg Tokovics Tamástól, a Kecskeméti Vadaskert igazgatójától.


Az elkészült alkotásokat egy kiállítás keretében fogják bemutatni

A program keretében országosan is elismert alkotók vették szárnyaik alá a kecskeméti gyerekeket. A vadaskert még 2018 elején kötött együttműködési megállapodást a Ligeti Erika Digitális Alkotóműhellyel, aminek keretében a művészek az alkotás mellett oktatási, tehetséggondozási tevékenységet is végeznek, nagy hangsúlyt fektetve a természetművészetre.

Kapcsolódó Cikkek