EUR: 332,75 Ft
CHF: 302,42 Ft
2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Külföld

Terrorveszély Ausztriában!

Habár a hazai ellenzéki pártok és lapok előszeretettel hivatkoznak az „élhető Bécsre”, az Ausztriában tartózkodó amerikai állampolgárok számára az adventi időszakra terrorveszély miatt adott ki figyelmeztetést az USA bécsi nagykövetsége.

Figyelmeztetést adott ki az Egyesült Államok bécsi nagykövetsége, amelyben arra figyelmeztetik az Ausztriában tartózkodó amerikai állampolgárokat, hogy az ünnepek idején jelentősen megnőhet a terrorveszély az országban – írta a Ripost.


A felhívás szerint az amerikai állampolgárokra fokozott veszélyt jelentenek a nemzetközi terrorszervezetek és magányos elkövetők, akik az ünnepek idején szélsőséges eszmék hatására támadást intézhetnek ártatlanok ellen. A figyelmeztetésben részletezik, hogy a szélsőségesek elsősorban az úgynevezett soft, vagyis puha célpontokat támadják előszeretettel. Ilyenek a kedvelt turisztikai célpontok, bevásárlóközpontok, repülőterek, klubok, éttermek, egyházi épületek.

A bécsi amerikai nagykövetség felhívása, melyben az ausztriai terrorveszélyre figyelmeztetnek (Fotó: Ripost)

 

Jól mutatja a bécsi városvezetés aggodalmát, hogy nemrég bejelentették, a pár éve sétálóutcává átalakított Mariahilfer Strasséra és környékére olyan masszív padokat, betonelemekből készült díszeket készítenek, amelyek megakadályozzák az autóval vagy kisbusszal végrehajtott esetleges terrortámadásokat.


Hasonló támadás történt 2016-ban Berlinben, ahol egy tunéziai migráns az Iszlám Állam nevében hajtott végre merényletet. Tizenketten meghaltak, hetvenen megsebesültek. Ezért a német fővárosban idén egy drótkerítésekből álló, falszerű biztonsági rendszerrel vették körül a karácsonyi vásárt, ez az új „berlini fal”.

Az amerikai nagykövetség egyébként az ausztriaihoz hasonló figyelmeztetést adott ki Franciaország és Belgium területére, ahol migránsok szintén több terrortámadást hajtottak végre az utóbbi években. Eközben a budapesti amerikai nagykövetség egyetlen veszélyre hívja fel a figyelmet: az online társkeresőkön garázdálkodó csalókra.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: ÖsszeFogás

  A nap képe: ÖsszeFogás

  Saype francia-svájci tájművész új földfestményeinek egyikén dolgozik a genfi Grange parkban. A mintegy ötezer négyzetméter pázsitot beborító, 165 méter hosszú és 30 méter széles alkotás természetes, biológiailag lebomló, vízoldékony festőanyagokból készült.

 • Túszul ejtette a lopott BMW

  Túszul ejtette a lopott BMW

  Ügyetlenségének köszönhetően akár két évre és hűvösre kerülhet az a budapesti férfi, aki a szlovákiai Galántán akart elkötni egy BMW-t.

 • Deutsch Tamás: Elutasítjuk az uniós források politikai büntetésként való megvonását

  Deutsch Tamás: Elutasítjuk az uniós források politikai büntetésként való megvonását

  Elutasítjuk a közösségi források szubjektív, politikai büntetésként alkalmazható úgynevezett jogállamisági feltételekhez kötését, a gazdaságilag, munkahelyteremtés szempontjából jól teljesítő régiók politikai vádak alapján történő büntetését – jelentette ki Deutsch Tamás a Fidesz EP-képviselője Strasbourgban, az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában szerdán.