EUR: 329,02 Ft
CHF: 300,28 Ft
2019. december 16., hétfő
Etelka, Aletta

Egyéb Sopron

Tigrisek Karate Kupa

Sopronban jártak az ország shotokan karatésai. A helyi Tigrisek csapata szép eredményt elérve a harmadik helyen végzett az éremtáblázaton.

Komoly küzdelmeket hozott a soproni verseny
Fotó: Shotokan Tigrisek SE

A soproni Shotokan Tigrisek SE november végén rendezte meg a III. Tigrisek Karate Kupát. A megnyitón Farkas Ciprián tanácsnok és Csiszár Szabolcs sportfelügyelő képviselte Sopron Megyei Jogú Várost, amely aktívan segítette a verseny létrejöttét.


Több városból, és Ausztriából is érkeztek karatésok
Fotó: Shotokan Tigrisek SE

Az eseményen 14 egyesület 120 versenyzője 300 nevezéssel vett részt egyéni és csapatversenyszámokban. Két soproni klub mellett érkeztek versenyzők Oberpullendorfból, Győrből, Levélről, Zalaegerszegről, Sárvárról, Kőszegről, Dombóvárról, Százhalombattáról, Kehidakustányból, Tatáról és Szombathelyről.
A Shotokan Tigrisek csapata összesen 5 arany-, 9 ezüst- és 10 bronzérmet zsebelt be, ezzel a harmadik helyet foglalta el az éremtáblázaton.
Szépen szerepeltek a soproni utánpótlás- és kezdő sportolók katában és szivacskumitéban. Az először megrendezett „családi kata” versenyszámban, ahol a csapat mindhárom tagja egy családból érkezett, a Gáncs Nóra, Gáncs Adrienn, Gáncs Dávid alkotta trió a dobogó tetejére állhatott fel.
A helyi egyesület legeredményesebb versenyzője Gáncs Nóra lett, egy arany- és két ezüstéremmel. A Bushido-Viadukt SE soproni résztvevői 3 arany-, 3 ezüst- és 1 bronzérmet szereztek. A csapat vezetője, Balla Dániel felnőtt kumitéban az első helyen végzett.

A színvonalas sportrendezvény remek mozgási lehetőséget biztosított a fiataloknak
Fotó: Shotokan Tigrisek SE

A legkisebbek is megküzdöttek
Fotó: Shotokan Tigrisek SE

Kapcsolódó Cikkek

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.

  • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

    Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

    A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
    Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.