EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 24., vasárnap
Gábor, Karina

Sport

Tíz magyar érem az erőemelő Eb-n

Tíz érmet szerzett a magyar válogatott a Kaunasban megrendezett erőemelő Európa-bajnokságon. A litvániai kontinensviadalon hazánkat kilenc sportoló képviselte – olvasható a misportunk.com-on.

Szabó Ágnes és Dr. Lombosi Melinda csúcsokat döntött

A kizárólag magyar sporttolókkal és sporteseményekkel foglalkozó misportunk.com beszámolója szerint női nehézsúlyban az orosháziak tavaly Világjátékokat is megjárt erőemelője, Szabó Ágnes 537.5 kilós új felnőtt országos csúccsal harmadik helyezést ért el az összetettben. Ugyanott Dr. Lombosi Melinda 143 kilós új Európa-csúccsal megnyerte a fekvenyomást. Az 52 kilósoknál Lehóczkynè Fawal Margit újonc létére fekvenyomásban bronzérmes lett.


A junioroknál Veres Ádám az összetettben ezüstérmet nyert a 66 kilósok mezőnyében. A fogásnemenkénti versenyben a magyar fiatal fekvenyomásban első, felhúzásban harmadik lett. A +120 kilóban Seres Zoltán összetett harmadik helyezést ért el. A nyíregyházi erőemelő begyűjtött egy-egy bronzérmet fekvenyomásban és felhúzásban is. Mindkét junior versenyzőnk összetettbeli eredménye felnőtt országos csúcs is.

Az ifjúsági korú fiúknál a 83 kilós Tátrai Torda fekvenyomásban bronzérmet szerzett.

Kapcsolódó Cikkek