EUR: 323,45 Ft
CHF: 290,71 Ft
2019. június 27., csütörtök
László

Egyéb Miskolc

Tizennégymilliárd forintos beruházást indít a Bosch

A német tulajdonú Robert Bosch Power Tool Kft. európai akkumulátor-kompetenciaközpontot hoz létre, és bővíti szerszámgép-összeszerelő kapacitását Miskolcon, a beruházás összesen mintegy 14 milliárd forintba kerül – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter elmondta: a Bosch a miskolci beruházásához mintegy 3,4 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást kap. Magyarország és a német gépipar között hagyományosan kiváló a kapcsolat, a Magyarországra érkező befektetések mintegy 29 százalékát német cégek hajtották végre – tette hozzá a külgazdasági és külügyminiszter. A Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara felmérése szerint az itt tevékenykedő német vállalatok elégedettek magyarországi befektetésükkel, 84 százalékuk a beruházását ismét Magyarországra hozná.


Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Daniel Korioth, a magyarországi Bosch Csoport vezetője – fotó: MTI

Fükő László, a Robert Bosch Power Tool Elektromos Szerszámgyártó Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte: a Bosch, a technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója, új gyártócsarnokot épít elektromos kéziszerszámokat gyártó miskolci üzeme számára. A tevékenységek egy részének az új csarnokba történő áttelepítésével a vállalat nagyobb területen folytatja a termelést, ezáltal csökkenti a költségeket, továbbá az átszervezés további növekedési lehetőséget is jelent.

Fükő László ügyvezető igazgató – fotó: MTI

Az új, 20 ezer négyzetméteres csarnokban a miskolci kéziszerszámgyár munkavállalói közül 1200-an fognak dolgozni, akik egy bérelt épületből költöznek majd át. Az új egységben fogják gyártani a barkácsolóknak és kertbarátoknak készülő vezeték nélküli elektromos szerszámokat (például fúrókat, fűrészeket, multifunkciós szerszámokat, láncfűrészeket és sövényvágókat), valamint a hozzájuk tartozó, továbbá az ipari felhasználásra készített akkumulátorokat. Az új épületben az irodák mellett kantint, laborokat valamint 100 új parkolóhelyet is kialakítanak. A csarnok építése már elkezdődött, és várhatóan 2019 végén fejeződik be – fűzte hozzá az ügyvezető igazgató.


Kapcsolódó Cikkek