EUR: 315,69 Ft
CHF: 280,92 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Belföld

Több, mint kínos! Ismét hazudott, majd lebukott az álhírgyár

Lassan már összeszámolni sem lehet, hány alkalommal derült ki, hogy valótlanságot írt, azaz hazudott a hvg.hu. A mostani lódításuk miatt a Honvédkórház egy közleményt adott ki, amiben leleplezik, hogy a portál ismét hazudott.

„A közelmúltban, a Honvédkórházban a szakmai ellátásban résztvevők részére is sajnálatosan bekövetkezett haláleset semmilyen összefüggésben nincs a betegen végzett radiológiai vizsgálatokkal és az sem fedi a valóságot, hogy a beteg szakemberhiány miatt hunyt el. Gyógykezelése és ellátása a szakmai szabályok szerint történt. Mindazonáltal a páciensnek olyan betegsége volt, amelyet az orvostudomány jelenlegi állása szerint rendkívül nehéz felismerni, így gyógyítani is – idézi a közleményt a Magyar idők.


A hvg.hu újságírója a szenzációhajhászattól elvakulva azonban még a közösségi portálon közzétett bejegyzést sem olvasta el alaposan, vagy ha mégis, azt szándékosan elferdítette. Azt állítja, hogy a beteg, már a műtétet sem élte meg. Ezzel szemben az igazság az, hogy a páciens a műtétet követő napon vesztette életét.

A magát oknyomozó újságírónak tartó Joó Hajnalka témához való hozzáállását mutatja az is, hogy a tárcának és a Honvédkórháznak küldött megkeresését követően 4 perccel megjelent az általa fabrikált írás a hvg.hu oldalon. Jól látható tehát, hogy a tények, a valóság valójában nem is érdekli” – írta közleményében a Honvédelmi Minisztérium.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek