2019. április 23., kedd
Béla

Egyéb Eger

Több százan mentek el a szűrésre

A tavalyihoz képest jóval többen jelentek meg a Markhot Ferenc Kórház rendelőintézetében a lakossági szűrésen. A népszerű eseményen több mint négyszázan keresték föl a különböző szűrési pontokat. Az érdeklődő lakosság vércukorszint-, koleszterinszint-, vérnyomás-, testzsír- és testtömegindex-mérésen, prosztata-, légzésfunkció-vizsgálaton, melanóma- és depressziószűrésen és dietetikai tanácsadáson vehettek részt.

Új vizsgálatok is bővítették az idei lakossági szűrést, például a boka/kar index mérése (érszűkület) és a véralvadásmérés. A kórház szakemberei tanácsokkal is szolgáltak, kiugró értékeket hoztak a vérnyomás-, vércukor- és érszűkületmérések, illetve a prosztataszűrés. Akiknél ilyen értéket észleltek, szakrendelésekre irányították. A rendezvény kiegészítő programjaként a Dobó Katica Nyugdíjas Egyesület nosztalgiacsoportja adott zenés műsort, majd tombolasorsolás zárta az eseményt.


Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.