EUR: 334,57 Ft
CHF: 311,01 Ft
2020. január 20., hétfő
Fábián, Sebestyén

Egyéb Eger

Több százan mentek el a szűrésre

A tavalyihoz képest jóval többen jelentek meg a Markhot Ferenc Kórház rendelőintézetében a lakossági szűrésen. A népszerű eseményen több mint négyszázan keresték föl a különböző szűrési pontokat. Az érdeklődő lakosság vércukorszint-, koleszterinszint-, vérnyomás-, testzsír- és testtömegindex-mérésen, prosztata-, légzésfunkció-vizsgálaton, melanóma- és depressziószűrésen és dietetikai tanácsadáson vehettek részt.

Új vizsgálatok is bővítették az idei lakossági szűrést, például a boka/kar index mérése (érszűkület) és a véralvadásmérés. A kórház szakemberei tanácsokkal is szolgáltak, kiugró értékeket hoztak a vérnyomás-, vércukor- és érszűkületmérések, illetve a prosztataszűrés. Akiknél ilyen értéket észleltek, szakrendelésekre irányították. A rendezvény kiegészítő programjaként a Dobó Katica Nyugdíjas Egyesület nosztalgiacsoportja adott zenés műsort, majd tombolasorsolás zárta az eseményt.


Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.