EUR: 323,61 Ft
CHF: 291,90 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Egyéb Hódmezővásárhely

Többszörös véradókat köszöntöttek

A többszörös véradókat jutalmazták a Hódmezővásárhelyi Polgármesteri Hivatal dísztermében. Összesen 208 lakos részesült elismerésében.

Minden év november 27-éhez igazítva a Magyar Vöröskereszt ünnepségeket szervez, hogy tiszteletét, köszönetét fejezze ki a többszörös véradók felé. A szervezet hódmezővásárhelyi egysége pénteken rendezte meg a véradók napjához kapcsolódó eseményt, amelyen 208 jubiláló véradót köszöntöttek.


208 véradót köszöntöttek

– A legnagyobb véradóink 140-szeresek, ketten vannak. A 130-szorosból négy fő van, és utána jönnek a 120, 110, 100, 90 és a többiek, egészen a 20-szoros véradókig. Ezen a napon a legnagyobb véradó mindig férfi. Három éve itt, Hódmezővásárhelyen bevezettem – ez teljesen különleges, hisz más városban ilyen nincs –, hogy a legnagyobb női véradót is külön jutalmazzuk. Ebben az évben két 70-szeres véradónk van, mindkettő Ilona – fogalmazott Héjjáné Borbás Anikó, a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete Hódmezővásárhely-Makó területvezetője.

Héjjáné Borbás Anikó, a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezet Hódmezővásárhely-Makó területvezetője

A jubiláló véradók emléklapot kaptak, a kiemelkedő véradók csokoládét is, illetve egy vöröskeresztes plüsslabdát, valamint a helyi Vöröskereszt munkatársai által saját kezűleg készített gyertyákat.

Kapcsolódó Cikkek