2019. április 23., kedd
Béla

Egyéb Miskolc

Tornacsarnok és uszoda épül

Tornacsarnokot és uszodát épít a Tiszáninneni Református Egyházkerület a fenntartásában lévő miskolci Lévay József Református Gimnázium és Diákotthonhoz a mindennapos testnevelés biztosítása érdekében. A létesítmény félig már elkészült, a bokrétaünnepet múlt héten tartották.

Az ünnepségen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kiemelte: a bokrétaünnepség több évszázados hagyományra tekint vissza. – Csodálatos dolog, amikor az építőmunkások, kivitelezők, tervezők eljutnak egy olyan szintre, amely a legmagasabb szintje az épületnek. Ilyenkor egy kicsit megállnak, megpihennek, hogy azután újabb lendülettel folytassák a munkát – tette hozzá. Az államtitkár arról is beszélt, hogy egy ilyen ünnepség a fizikai munka becsületéről, valamint isten áldásáról és a köszönetről is szól.


Kitűzték a református gimnázium tornacsarnokának legmagasabb pontját – fotó: Csöbör Katalin Facebook oldala

A sportkomplexum uniós és kormányzati forrásból, valamint a Tiszáninneni Református Egyházkerület támogatásából épül meg, összességében több mint 2,3 milliárd forintból, a miskolci FK-Raszter Építő Zártkörűen Működő Részvénytársaság kivitelezésében.

Az uszodával és egy szabvány méretű kézilabdapályát tartalmazó tornateremmel Miskolc belvárosában egy többfunkciós sport- és szabadidőközpont jöhet létre, az uszodát a gimnázium diákjai mellett két belvárosi általános iskola tanulói is használhatják majd; a kora reggeli, késő esti órákban, hétvégenként és a tanítási szünetek alatt pedig a város lakossága is. A kivitelezés várhatóan a jövő év nyarára fejeződik be.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.