2020. január 20., hétfő
Fábián, Sebestyén

Egyéb Miskolc

Tornacsarnok és uszoda épül

Tornacsarnokot és uszodát épít a Tiszáninneni Református Egyházkerület a fenntartásában lévő miskolci Lévay József Református Gimnázium és Diákotthonhoz a mindennapos testnevelés biztosítása érdekében. A létesítmény félig már elkészült, a bokrétaünnepet múlt héten tartották.

Az ünnepségen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kiemelte: a bokrétaünnepség több évszázados hagyományra tekint vissza. – Csodálatos dolog, amikor az építőmunkások, kivitelezők, tervezők eljutnak egy olyan szintre, amely a legmagasabb szintje az épületnek. Ilyenkor egy kicsit megállnak, megpihennek, hogy azután újabb lendülettel folytassák a munkát – tette hozzá. Az államtitkár arról is beszélt, hogy egy ilyen ünnepség a fizikai munka becsületéről, valamint isten áldásáról és a köszönetről is szól.


Kitűzték a református gimnázium tornacsarnokának legmagasabb pontját – fotó: Csöbör Katalin Facebook oldala

A sportkomplexum uniós és kormányzati forrásból, valamint a Tiszáninneni Református Egyházkerület támogatásából épül meg, összességében több mint 2,3 milliárd forintból, a miskolci FK-Raszter Építő Zártkörűen Működő Részvénytársaság kivitelezésében.

Az uszodával és egy szabvány méretű kézilabdapályát tartalmazó tornateremmel Miskolc belvárosában egy többfunkciós sport- és szabadidőközpont jöhet létre, az uszodát a gimnázium diákjai mellett két belvárosi általános iskola tanulói is használhatják majd; a kora reggeli, késő esti órákban, hétvégenként és a tanítási szünetek alatt pedig a város lakossága is. A kivitelezés várhatóan a jövő év nyarára fejeződik be.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.