EUR: 322,37 Ft
CHF: 287,51 Ft
2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb Hódmezővásárhely

Tovább húzódik a Szőnyi iskola ügye

Komoly vitát eredményezett a közgyűlésben a Petőfi utcai egykori iskolaépület körül kialakult helyzet. A képviselő-testület még a nyár közepén megszavazta, hogy a város a teljes ingatlant átadja a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskolának, azonban Márki-Zay Péter polgármester nem hajtotta végre a döntést. 

A legutóbbi közgyűlésen kiderült, hogy a hivatal álláspontja szerint a megállapodásban lefektetett átadás jogi akadályokba ütközik. A városvezető szerint mindez az önkormányzat érdekeit sérti, ezért egy másik, a város által megfogalmazott szerződést küldtek az iskola fenntartójának, az Ótemplomi Református Egyházközségnek.


Márki-Zay Péter polgármester (középen)

A fenntartó képviselője, Bán Csaba is felszólalt a testületi ülésen, elmondta, hogy a Dél-Magyarország egyik legjobbjának tartott általános iskola kinőtte jelenlegi helyét, a megnövekedett gyereklétszám szükségessé tenné a lépést. Többek között Grezsa István önkormányzati képviselő is elmondta véleményét a kérdésben: a protestáns hagyományaira vigyázó város adjon lehetőséget a Szőnyinek, amely évről évre gyarapodik. A képviselő szerint ha az önkormányzat jelenlegi logikáját követnék, akkor ma már nem lenne egyházi oktatás Hódmezővásárhelyen. Amennyiben a város nem akarja odaadni az épületet az iskolának, azt nyíltan meg kell mondani, és nem jogi köntösbe bújtatott hibákra kell hivatkozni. A polgármester kifejtette, hogy szerinte az intézménynek nincs szüksége a teljes épületre.

Bán Csaba református lelkipásztor, a Vásárhelyi Fiatalokért Közalapítvány kuratóriumának egykori elnöke

A testület elhúzódó heves viták után végül az eredeti javaslatot fogadta el – amelyet Márki-Zay Péter polgármester és Kis Andrea alpolgármester nem szavazott meg.

A Petőfi utca 6. szám alatti ingatlanba költözne a Szőnyi iskola

Kapcsolódó Cikkek

  • GasztroSopron Bortúra

    GasztroSopron Bortúra

    GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.

  • Légy szíves! Légy színes!

    Légy szíves! Légy színes!

    Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.