EUR: 317,77 Ft
CHF: 280,36 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Belföld

Tovább nő a családok támogatása

Jövőre minden eddiginél több forrást fordít a kormány a családokra, és további jelentős lépések várhatók, amennyiben a magyar emberek a nemzeti konzultáción megerősítik a kormány elképzeléseit.

– Jövőre már a 2010-es összeg dupláját, több mint 2000 milliárd forintot fordít a kormány a családokra, kiemelten támogatjuk a gyermekvállalást és a gyermeknevelést – mondta Novák Katalin, család- és ifjúságügyi államtitkár a Zalai Hírlapnak, hozzátéve, hogy a családokkal foglalkozó nemzeti konzultáció során már több mint 700 ezren juttatták vissza a kérdőíveket.


Ötvenezerre emelkedett az esküvők száma, csökkent a csecsemőhalandóság és a népességfogyás, utóbbinak a húsz éve nem látott gyermekvállalási kedv az egyik oka. A bölcsődei férőhelyek száma 16 ezerrel nőt az elmúlt nyolc évben, a gyed extra és az otthonteremtési program is támogatja a családokat. A családi adókedvezmény a kétgyermekes családok esetében jövőre is bővül, eléri a havi 40 ezer forintot, ami a 2015-ös összeg duplája.

– A családpolitikánk nemzetközi szinten példa nélküli, sőt, az európai országok közül Magyarország az első helyen áll ebben a tekintetben: a gazdasági teljesítőképességünkhöz képest mi fordítjuk a legtöbb forrást a családokra – fejtette ki Novák Katalin.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek