2019. december 15., vasárnap
Valér

Egyéb Nagykanizsa

Tűz pusztított két helyen

Egy családi ház kéményében felhalmozódott korom égett Szentliszón, a Zrínyi Miklós utcában, aminek következtében a padlástéren a tetőlécezés átmelegedett, amit a letenyei katasztrófavédelmi őrs tűzoltói hűtöttek vissza egy vízsugárral.

Ezt követően a kéményben található nagy mennyiségű kormot eltávolították. Az ott élő három embert ideiglenesen a település faluházában szállásolták el.

Szentliszlón a korom gyullad be (Fotó: ZMKI)

Nem sokkal később negyven négyzetméteres melléképület égett teljes terjedelmében Vindornyafokon, a Petőfi utcában. A tűzesethez két gépjárműfecskendővel vonultak ki a tűzoltók, akik két vízsugárral egyórás oltás során tudták megfékezni a lángokat, megakadályozva a tűz továbbterjedését a lakóingatlanra. A melléképületben egy személyautó megsemmisült, és felrobbant egy gázpalack. Személyi sérülés itt sem történt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az úrhatnám polgár Pécsett

  December 6-án mutatták be  Moliere Az úrhatnám polgár című vígjátékát a Pécsi Nemzeti Színházban, Rudolf Péter rendezésében.

 • Vadvilág a Kárpát utcában

  Vadvilág a Kárpát utcában

  Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.

 • Kiszabadult a Mikulás!

  Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.