EUR: 323,43 Ft
CHF: 290,88 Ft
2019. június 27., csütörtök
László

Egyéb XXII.kerület

Tűzifával is segíthetünk a téli hónapokban

Ünnepi tűzifa-segélyakciójának keretében megkezdte a tüzelő kiszállítását az Ökumenikus Segélyszervezet, elsőként egy budapesti család kapott a téli hónapokra elegendő tűzifát. Az akcióba önkéntesként bekapcsolódott a világ- és Európa-bajnok sportaerobikos Katus Attila, valamint a világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes párbajtőrvívó Imre Géza.

Az Ökumenikus Segélyszervezet egész évben országosan több száz olyan családot segít tűzifával, akiknek önerőből nem lenne pénzük megvásárolni a fűtőanyagot. Sok háztartásban nemcsak télen, hanem az év egyéb időszakaiban is nagy segítséget jelent a tűzifa, hiszen sokan a főzéshez és a vízmelegítéshez is fatüzelésű eszközt használnak. A hideg idő beálltával megsokszorozódik a tüzelőanyag iránti kérelmek száma.
Az adományok átadása az Ökumenikus Segélyszervezet „szeretet.éhség” országos adventi pénzadománygyűjtésének keretében zajlik, amely az ünnepi időszakban közösségi és segélyakciókkal szeretné felhívni a figyelmet a szolidaritás fontosságára, illetve forrást kíván teremteni a rászoruló embereket segítő egész éves munkájához.
A 1353-as adományvonal tárcsázásával – hívásonként 250 forinttal – most bárki csatlakozhat az összefogáshoz, és csupán 320 adomány, azaz 80 ezer forintnyi tűzifa már melegen tarthatja egy család otthonát a leghidegebb téli hónapokban.

 

Kapcsolódó Cikkek