EUR: 332,75 Ft
CHF: 302,42 Ft
2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Belföld

Új bizonyíték került elő a soroksári futónő gyilkosa ellen

Előzetes letartóztatásban folytatja raboskodását R. Szilveszter, miután két nappal ezelőtt őrizetbe vette a rendőrség, egy előre megtervezett akcióban, amikor éppen kedvezménnyel szabadult volna a börtönből. 

A soroksári futónő meggyilkolásával gyanúsított férfi maga elé merengve ült a Budai Központi Kerületi Bíróság folyosóján. Mint kiderült, a rendőrség hemogenetikai vizsgálat eredménye írásban még nem készült el.  de a szakértő előzetesen közölte, a férfi késén talált kötélmaradványok megegyeznek Gyurik Krisztina megfojtásához használt kötéllel. A másik szakértői vélemény ugyancsak a férfi bűnösségét látszik alátámasztani, hiszen úgy tűnik, hogy a férfinél talált egyik telefon éppen az, amit a futónőtől elvett a gyilkosa.
– Ügyfelem továbbra sem tett vallomást, folytatólagos kihallgatására a jövő héten kerülhet sor – nyilatkozta a Lokálnak dr. Lichy József, és hozzátette: a bíróság 30 napra elrendelte  a gyanúsított előzetes letartóztatását, mivel fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye.

Dr. Lichy József ügyvéd beszél védencével, akit a soroksári gyilkossággal gyanúsítanak

A Blikk számolt be róla, hogy szerdán kiengedték a börtönből a soroksári gyilkosság gyanúsítottját, R. Szilvesztert, aki alighogy kilépett az intézmény kapuján, bilincs kattant a csuklóján, majd a rendőrök őrizetbe vették.

 

– Védencem őrizetbe vétele eddig nem történhetett meg, mivel jogerős börtönbüntetését töltötte – mondta a lapnak dr. Lichy József.

Mint kiderült, a rendőrség semmit sem bízott a véletlenre, hiszen értesültek róla, hogy a férfi kedvezménnyel elhagyhatja a Büntetés-végrehajtási Intézetet, éppen ezért a Bv-vel egyeztetve a szabadon bocsátás helyszínén várakoztak.

Ismert: Kardosné Gyurik Krisztina gyilkosát öt évvel az elkövetés után, szeptember elején azonosították, miután a DNS-e egyezést mutatott a helyszínen és az áldozaton talált nyomokkal. R. Szilvesztert nem sokkal a gyilkosság után betörés miatt tartóztatták le, azóta is börtönben ült.

Elrendelte a Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra annak a férfinak a letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy 2013 szeptemberében Soroksáron megölt egy futó nőt. A végzés nem jogerős – közölte a Fővárosi Törvényszék pénteken az MTI-vel.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Magyar siker a tudósok versenyén

  Magyar siker a tudósok versenyén

  Zsigó Miklós, a nyíregyházi Krúdy Gimnázium idén végzett diákja különdíjban részesült a Szófiában megrendezett idei EU Fiatal Tudósok Versenyén, aminek döntőjébe 40 országból 100 projekt érkezett.

 • Mi sül a szénen?

  Mi sül a szénen?

  A város népszerű szeptember eleji programja a Csónakázó-tó mellett megrendezett Faszén Fesztivál, amelyen idén 45 csapat szállt versenybe egymással.

 • Veszélyes a kikötők megnyitása

  Veszélyes a kikötők megnyitása

  Azzal, hogy a baloldali olasz kormány a megalakulása után újra megnyitotta a kikötőket a migránsokat szállító hajók előtt, újabb veszélyt idézett elő nemcsak Olaszország, hanem az egész kontinens szempontjából – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója Bakondi György Kossuth rádióban.