EUR: 329,44 Ft
CHF: 301,04 Ft
2019. december 15., vasárnap
Valér

Egyéb XVIII.kerület

Új eszközöket kapott a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház

Négy önkormányzat támogatásának köszönhetően a betegellátáshoz szükséges új műszereket, eszközöket kapott a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház, összesen hetvenmillió forint értékben.

Hetvenmillió fordintos eszközbeszerzésen van túl a dél-pesti (fotó: Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház)

Az intézmény ellátási körzetéhez tartozó önkormányzatok − Csepel, Pesterzsébet, Pestszentlőrinc-Pestszentimre és Soroksár − az eszközbeszerzéshez 55 millió forintos pénzbeli, valamint 16 millió forintos természetbeni támogatást nyújtottak − tájékoztatott az MTI. Ralovich Zsolt, a kórház főigazgatója a csütörtöki eszközátadáson azt mondta, folyamatosan igyekeznek fejleszteni, hogy lépést tudjanak tartani a technikai fejlődéssel és a lakosság igényeivel.


Hozzátette: az elmúlt négy évben önkormányzati, kormányzati és uniós források segítségével új szakaszba lépett az intézmény, számos építészeti beruházás és eszközbeszerzés történt, és Budapest egyik legdinamikusabban fejlődő kórháza lett a dél-pesti.

Sürgősségi betegállátó osztály és a kardiológia gazdagodott (fotó: Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház)

A beszerzett eszközök a sürgősségi betegellátó osztályon (sbo) és a kardiológián folyó munkát segítik: az sbo-ra öt betegszállító ágyat, egy korszerű transzport-lélegeztetőgépet és egy vér- és plazmamelegítőt tudtak vásárolni. A kardiológiára két ultrahang-berendezés került, amellyel pontosabb diagnózis állítható fel. Ez utóbbi azért is fontos − emelte ki a főigazgató −, mert az intézmény 465 ezer lakos kardiológiai ellátásáért felel.


Négy önkormányzat segítségével jöhetett létre a fejlesztés (fotó: Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház)

Ughy Attila, Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere szerint az állami fenntartás új szemlélettel kezeli az intézményeket. Megjegyezte, 2010 előtt nem volt túl jó híre a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórháznak, ami nem a munkatársak szakértelmére vonatkozott, hanem a műszerezettségre és a szolgáltatások minőségére. Mint mondta, hét-nyolc éve „hiperugrást” hajtott végre az intézmény, ami felzárkóztatta a kórházi élbolyhoz.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.

  • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

    Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

    A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
    Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.