EUR: 325,02 Ft
CHF: 295,05 Ft
2019. július 21., vasárnap
Dániel, Daniella

Egyéb Győr

Új légvédelmi tüzéreket avattak

Fegyvernemi napot tartottak a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred laktanyájában, védőszentjük, Szent Borbála napján. Ahogy az már ilyenkor lenni szokott, volt ünnepélyes ezredsorakozó, elismerések átadása és tüzéravatás is.

Áprilisban ünnepelte fennállásának 68. évfordulóját az ezred, amely egy dolgos, szakmai kihívásokban egyaránt bővelkedő évet tudhat maga mögött. A győri katonáknak számos esetben kellett bizonyítaniuk szakmai felkészültségüket. A jövő év is rengeteg feladat elé állítja honvédeinket, akik a katonai hagyományokat őrizve védőszentjük, Szent Borbála előtt tisztelegve ünnepelték fegyvernemüket. Az elöljárói beszédeket követően tréfás tüzéravatás következett, ahol a frissen végzett, illetve első éleslövészetüket teljesített altisztek tettek esküt, fogadván, hogy egész életüket a légvédelmi rakéta fegyvernem szolgálatának rendelik alá.

Az eskü szövege tréfás, ám a haza szolgálatára tett fogadalom komoly
Fotó: Marcali Gábor

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.