EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Győr

Új légvédelmi tüzéreket avattak

Fegyvernemi napot tartottak a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred laktanyájában, védőszentjük, Szent Borbála napján. Ahogy az már ilyenkor lenni szokott, volt ünnepélyes ezredsorakozó, elismerések átadása és tüzéravatás is.

Áprilisban ünnepelte fennállásának 68. évfordulóját az ezred, amely egy dolgos, szakmai kihívásokban egyaránt bővelkedő évet tudhat maga mögött. A győri katonáknak számos esetben kellett bizonyítaniuk szakmai felkészültségüket. A jövő év is rengeteg feladat elé állítja honvédeinket, akik a katonai hagyományokat őrizve védőszentjük, Szent Borbála előtt tisztelegve ünnepelték fegyvernemüket. Az elöljárói beszédeket követően tréfás tüzéravatás következett, ahol a frissen végzett, illetve első éleslövészetüket teljesített altisztek tettek esküt, fogadván, hogy egész életüket a légvédelmi rakéta fegyvernem szolgálatának rendelik alá.

Az eskü szövege tréfás, ám a haza szolgálatára tett fogadalom komoly
Fotó: Marcali Gábor

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.