EUR: 327,35 Ft
CHF: 301,59 Ft
2019. augusztus 21., szerda
Sámuel, Hajna

Egyéb Kecskemét

Új nővérszálló épül

Új nővérszállókat építenek 8,5 milliárd forint összértékű beruházással Kecskeméten, Kaposváron, Szombathelyen és Nyíregyházán – jelentette be nemrég prof. dr. Kásler Miklós, emberi erőforrások minisztere.

Az ország 13 megyéjében újulnak meg vagy épülnek új nővérszállók a közeljövőben, a beruházások 8,5 milliárd forint uniós forrásból valósulnak meg – jelentette be az emberi erőforrások minisztere budapesti sajtótájékoztatóján. Kásler Miklós elmondta, négy helyszínen – Kaposváron, Kecskeméten, Szombathelyen és Nyíregyházán – új nővérszálló épül, további 12 helyszínen pedig a meglévőket újítják fel, bővítik, korszerűsítik.


Prof. dr. Kásler Miklós

Városunkban, az Izsáki úti telephely eladásával megszűnt a kórház 32 szobás nővérszállója, ugyanakkor hatalmas igény van az átmeneti szállásra, míg állandó otthonra nem találnak az egészségügyi dolgozók. Ennek megoldására a kórház területén egy 80 férőhelyes nővérszálló létesül, mintegy 658 millió forint értékben. A kétszintes épületben 20 darab 30 négyzetméteres garzon kap helyet 2-2 férőhellyel, valamint 40 db 17 m²-es minigarzont is kialakítanak a mintegy 2000 m²-es szállón. A pályázat jelenleg a tervezési-előkészítési fázisban van. A négy új nővérszálló építésével 368 új férőhelyet hoznak létre az országban, a felújítások során pedig további 1209-et korszerűsítenek.

A kórház területén egy 80 férőhelyes nővérszállót hoznak létre (képünk illusztráció)

Kásler Miklós elmondta, hogy a cél, egy olyan barátságos, családbarát, színvonalas, modern eszközökkel felszerelt lakókörnyezet biztosítása, amely lehetővé teszi, hogy az egészségügyi dolgozók ki tudják pihenni magukat, és megfelelően koncentrálhassanak munkájukra. Ez segít a jó szakemberek megtartásában, valamint vonzza a fiatalokat is az egészségügyi pályára. A kormányzat feladata továbbá, hogy biztosítsa az egészségügyi dolgozók számára a biztos megélhetést, és azt az infrastrukturális hátteret, amelynek köszönhetően munkájukat a hitük és tudásuk szerinti legjobb módon végezhetik. 13 megyei és egy városi kórház 16 helyszínén fejlesztik az egészségügyi szakdolgozók lakhatási körülményeit. A beruházással 1600 szakdolgozó lakhatását tudják biztosítani. A beruházások 2020-ig fejeződnek be.


Kapcsolódó Cikkek

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Látványos futballshow költözött a Béke térre

  Látványos futballshow költözött a Béke térre

  A kerületünkben zajló Mozgásban a kultúra! című rendezvénysorozat harmadik eseménye A futball látványosságai címet kapta. A Béke téren megrendezett programon mindenki megismerhette a teqballt, mint sportágat, sőt a Freestyle Foci csapata is látványos show-val készült.