EUR: 323,59 Ft
CHF: 292,01 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Egyéb XVII.kerület

Új padlón vívnak a diadal reményében

Új sportpadlót kapott a Diadal Úti Általános Iskola, melynek hivatalos átadóját december elején tartották az oktatási intézmény tornatermében.

Új sportpadlón edzenek a gyerekek ( Fotó: Sáfár Tibor)

Rákosmente önkormányzata a Magyar Vívó Szövetséggel az elmúlt években kiemelten kezelte az itt edző párbajtőrözők tehetséggondozását. A Budapesti Honvéd Sportegyesület vívószakosztályával karöltve komoly anyagi erőkkel támogatta a tornaterem vívóteremmé fejlesztését. A többoldalú együttműködésnek köszönhetően az elektronikus pástok után a 25 éves sportpadlót felváltotta egy új, esztétikus, tartós kivitelezésű, rajzolattal ellátott felület. A fejlesztéshez a városrész vezetése kétmillió forinttal járult hozzá.


Jövőre diákbajnokságot szerveznek Rákoscsaba-Újtelepen (Fotó: Sáfár Tibor)

Az átadó rendezvényen Horváth Tamás alpolgármester emlékeztetett rá, a többoldalú együttműködés az önkormányzat, a Magyar Vívó Szövetség, a Budapesti Honvéd SE és a Diadal Úti Általános Iskola között 2008-ban indult.

− Az azóta eltelt években a fejlődés nem állt meg, és ezt követően is kitartunk az itt folyó vívásoktatás, versenyszervezés anyagi és erkölcsi támogatása mellett − mondta az átadón.

Az első lépés a helyes mozdulatok elsajátítása (Fotó: Sáfár Tibor)

Az átadóünnepség zárásaként Raffay Gábor igazgató a 2019 elején megrendezendő Budapest Párbajtőr Diákbajnokságra invitálta a megjelenteket, melyet immár hetedik alkalommal a rákoscsaba-újtelepi oktatási intézmény szervez.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek