EUR: 317,81 Ft
CHF: 280,42 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb

Új-Zélandon törvényben engedélyezték az orvosi célú marihuána használatát

Az új-zélandi parlament nagy többséggel megszavazta kedden a marihuána orvosi célú használatának engedélyezését. Az orvosi marihuánát idővel több ezer beteg használhatja majd, mert az új szabályozás könnyít a feltételeken.

A most elfogadott törvény csak az első lépés volt afelé, hogy sok beteg használhassa az orvosi marihuánát, mert még körülbelül egy év, mire kidolgozzák a végrehajtási határozatot, valamint az engedélyezési szabályokat és szabványokat. A törvény ezért lehetővé teszi, hogy a halálos betegek eme állapotuk megállapításától kezdve azonnal szívhassák az egyelőre továbbra is illegális marihuánát.


Lehetővé válik a marihuánát tartalmazó orvosi termékek hazai gyártása mind hazai, mind külföldi értékesítésre.

Ezenkívül a szigetországban a kormány ígérete szerint két éven belül népszavazást rendeznek a rekreációs célú marihuána használatáról.

David Clark egészségügyi miniszter közölte a törvénytervezet expozéjában, hogy az országban mintegy 25 ezer olyan halálos beteg van, aki nem várhat az orvosi marihuána használatának szabályaira, ezért mostantól ők hozzájuthatnak a mások számára tiltott szívható szerhez.

Az ellenzék szerint az új törvény nem elég szigorú, és félő, hogy elkezd terjedni a társadalomban a leveles kannabisz füstölése.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.