2020. január 23., csütörtök
Rajmund, Zelma

Egyéb Eger

Újabb elismerés Egernek!

A 25 éves Virágos Magyarország környezetszépítő verseny jubileumi díját Egernek adományozták. A Nagykőrösön tartott átadó ünnepségen városunk nevében Gál Judit önkormányzati képviselő  vette át az oklevelet, amelyen a következő áll: „A Magyar Turisztikai Ügynökség Eger MJV Önkormányzatát az elmúlt 25 évben nyújtott kimagasló teljesítményéért a Virágos Magyarországért verseny jubileumi díjával jutalmazza.”

A virágosítási verseny fő célkitűzése az elmúlt két és fél évtizedben nem változott: a kulturált, környezetbarát és vendégváró Eger üzenetének gyakorlati megjelenítése, a helyi életminőség és a vonzó városkép kialakítása a közterek, utcák, intézmények virágosításával, a zöldfelületek méltó ápolásával.


Eger 2006-ban első lett a hazai vetélkedésben, így a 2007. évi Európai Környezetszépítő Verseny (Entente Florale Europe) résztvevője lehetett, ahol aranyérmet szerzett. A nemzetközi zsűri nagyra értékelte azt a módszert, ahogy Eger önkormányzata a város polgáraival, civil szervezeteivel és vállalkozóival együttműködött az épített, a természetes és a történelmi örökség megőrzésében.

A Virágos Magyarország környezetszépítő versenyre az elmúlt évtizedekben csaknem 7000 nevezés érkezett a településekről, míg a jubileumi, 25. kiírására összesen 324-en adták be jelentkezésüket. Közülük Szolnok, Nagykőrös, Csemő és Dozmat nyerte el a kategóriánkénti fődíjakat. A szervező Magyar Turisztikai Ügynökség a jeles évforduló alkalmából minden pályázó településnek facsemetét, egy oszlopos gyertyánt ajándékozott. Az őshonos parkfa karakteres formájú, az ország valamennyi településén telepíthető.

Kapcsolódó Cikkek

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.