2019. április 23., kedd
Béla

Egyéb Eger

Újabb elismerés Egernek!

A 25 éves Virágos Magyarország környezetszépítő verseny jubileumi díját Egernek adományozták. A Nagykőrösön tartott átadó ünnepségen városunk nevében Gál Judit önkormányzati képviselő  vette át az oklevelet, amelyen a következő áll: „A Magyar Turisztikai Ügynökség Eger MJV Önkormányzatát az elmúlt 25 évben nyújtott kimagasló teljesítményéért a Virágos Magyarországért verseny jubileumi díjával jutalmazza.”

A virágosítási verseny fő célkitűzése az elmúlt két és fél évtizedben nem változott: a kulturált, környezetbarát és vendégváró Eger üzenetének gyakorlati megjelenítése, a helyi életminőség és a vonzó városkép kialakítása a közterek, utcák, intézmények virágosításával, a zöldfelületek méltó ápolásával.


Eger 2006-ban első lett a hazai vetélkedésben, így a 2007. évi Európai Környezetszépítő Verseny (Entente Florale Europe) résztvevője lehetett, ahol aranyérmet szerzett. A nemzetközi zsűri nagyra értékelte azt a módszert, ahogy Eger önkormányzata a város polgáraival, civil szervezeteivel és vállalkozóival együttműködött az épített, a természetes és a történelmi örökség megőrzésében.

A Virágos Magyarország környezetszépítő versenyre az elmúlt évtizedekben csaknem 7000 nevezés érkezett a településekről, míg a jubileumi, 25. kiírására összesen 324-en adták be jelentkezésüket. Közülük Szolnok, Nagykőrös, Csemő és Dozmat nyerte el a kategóriánkénti fődíjakat. A szervező Magyar Turisztikai Ügynökség a jeles évforduló alkalmából minden pályázó településnek facsemetét, egy oszlopos gyertyánt ajándékozott. Az őshonos parkfa karakteres formájú, az ország valamennyi településén telepíthető.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.