EUR: 334,56 Ft
CHF: 304,36 Ft
2019. november 22., péntek
Cecília

Belföld

Újabb fordulat a Szeviép-ügyben

Szabó Bálint, a Szeviép-károsultak egy részét képviselő Likvid Kontroll Kft. ügyvezetőjének az ügyben tett feljelentéséről dönt kedden a Csongrád Megyei Főügyészség.

Mint arról korábban már mi is beszámoltunk, Szabó november végén azért fordult a Legfőbb Ügyészséghez, mert szerinte az első fokon lezárult Szeviép-­perben – politikai befolyásra – nem vizsgálták a mélyebb összefüggéseket. Szabó bűnszervezetben elkövetett csődbűntett, pénzmosás, tiltott pártfinanszírozás, hivatali visszaélés, vesztegetés és más bűncselekmények gyanújával tett feljelentést – írja a Magyar Idők.


A lap beszámolója szerint a Legfőbb Ügyészség korrupciós és szervezett bűnözés elleni ügyek főosztálya a Központi Nyomozó Főügyészséghez (KNYF) továbbította a feljelentést, amely eljuttatta a Csongrád Megyei Főügyészséghez elbírálásra Szabó beadványát. Utóbbi kedden elrendelheti a nyomozást, elutasíthatja a feljelentést vagy feljelentéskiegészítés keretében vizsgálhatja a Szabó Bálint által leírtakat.

A Magyar Idők azt is megtudta, hogy Szabó Bálint szegedi parkolási botrány kapcsán még 2017-ben tett feljelentése alapján a szegedi regionális osztály folytat nyomozást. Szabó azért tett feljelentést, mert azt tapasztalta: a szegedi rendőrkapitányság több helyi gazdasági bűncselekménnyel kapcsolatban blokkolja a nyomozást.


A KNYF közölte a lappal: a nyomozás vezető beosztású hivatalos személy által a kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés miatt van folyamatban.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek