EUR: 336,35 Ft
CHF: 312,98 Ft
2020. január 22., szerda
Artúr, Vince

Külföld

Újabb RMDSZ-elnöki mandátumra pályázik Kelemen Hunor

Kelemen Hunor újabb elnöki mandátumra pályázik a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) élén – tájékoztatott internetes oldalán a Krónika napilap.

Az RMDSZ elnöke egy hétfői kolozsvári sajtóbeszélgetésen jelentette be szándékát. Elmondta: nem volt egyértelmű, hogy elindul a harmadik elnöki mandátumáért, viszont részben az RMDSZ-es kollégáival folytatott beszélgetései során arra a következtetésre jutott, hogy van benne elegendő erő, tudás és tapasztalat a folytatáshoz.


“Nem vagyok az az ember, akinek nincsenek dilemmái, az is megfordult a fejemben, hogy (…) ennyi idő elteltével talán elérkezett az idő a változásra a szövetségen belül. Végül a folytatás mellett döntöttem. Azt mérlegeltem, hogy az érdekképviselet nyerjen” – jelentette ki a magyar újságírókkal folytatott háttérbeszélgetésen.

Kérdésre válaszolva a szövetségi elnök elmondta, ha rajta múlik, Porcsalmi Bálint ügyvezető elnökkel közösen folytatja az RMDSZ irányítását.


Az RMDSZ február 22-23-án Kolozsváron tartja 14. tisztújító kongresszusát. Kelemen Hunor esetleges kihívóinak január 8-ig kell megpályázniuk a tisztséget.

Kelemen Hunor 2011 februárja óta irányítja az RMDSZ-t. A szövetség élén Markó Bélát váltotta.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek