EUR: 319,72 Ft
CHF: 280,32 Ft
2019. április 20., szombat
Tivadar

Egyéb Miskolc

Újabb szakosztály Diósgyőrben

Új szakosztállyal bővült a Diósgyőri VTK, miután csatlakozott az egyesülethez a helyi muaythai klub. Az egyesület sajtótájékoztatóján Balogh Sándor marketing- és kommunikációs igazgató elmondta, hogy a Vita Gym Muaythai Klubbal nem új a kapcsolatuk, korábban már támogatóként segítette a DVTK az Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes Spéth Norbert felkészülését és versenyzését, aki a klub legeredményesebb versenyzője.

Balogh az együttműködéssel kapcsolatban azt is megjegyezte, hogy a Diósgyőr – mely a 2010-es években fokozatosan alakult multisport klubbá, és ezáltal Északkelet-Magyarország vezető sportegyesületévé – szívesen segítő kezet nyújtott annak, aki jelezte együttműködési szándékát, amennyiben a klubnál garanciát láttak a megfelelő sportszakmai munkára.


Jászka Krisztián, a DVTK-Vita Gym Muaythai Klub vezetője beszélt a több száz éves hagyományokkal rendelkező sportágról, melyet a nyolc végtag művészetének is hívnak. A ringben az ököllel kivitelezett, lábbal történő támadás mellett a könyök és térd használata, és a fogással rögzített támadás, valamint a borítás is engedélyezett, „éppen ezért korunk egyik legkomplexebb állóharca”.

A Magyar Muaythai Szakszövetség elnökségi tagjaként, regionális vezetőjeként és helyettes szövetségi kapitányként is dolgozó Jászka 2013-ban Fábián Kristóffal alapította meg a Vita Gym Muaythai Klubot, amit ma is közösen vezetnek. Szerinte a DVTK támogatásával új távlatok nyílnak előttük, s az eddigi amatőr körülmények között készülő versenyzők is új motivációt kapnak.


A DVTK által biztosított egészségügyi háttér például a sérülések megelőzésében és kezelésében nyújt eddig elérhetetlen lehetőségeket, és bíznak abban, hogy a klub népszerűségét kihasználva egyre többen ismerik meg, és egyre többen próbálják ki ezt a küzdősportot. A diósgyőri szervezet így már 14 szakosztállyal működik, és több mint 2000 sportolója van.

Kapcsolódó Cikkek