2020. január 23., csütörtök
Rajmund, Zelma

Egyéb Szolnok

Újabb útfelújítások lesznek

Az ünnepekhez közeledve ismét ülést tartott Szolnok közgyűlése november 29-én. A képviselők kulturális, infrastrukturális, gazdasági és szociális témákban is fontos döntéseket hoztak.

Talán a legtöbb embert az útfejlesztések érdeklik: a Gátőr, a Rák, a Czakó Elemér és a Karczag László út közötti szakasz is megújul, de rendbe teszik a Tallinn városrész Balogh Béla út felőli parkolóját, ahol P+R parkolókat is kialakítanak. Mindezek mellett a Gátőr úton és a Rák utcában a járdát is felújítják, és kerékpárút épülhet a Temető úttól a Hetényi Géza Kórházig.


Még egy közlekedési téma napirendre került, hiszen eredménytelenül zárult a helyi közösségi közlekedéssel kapcsolatban kiírt pályázat. Ez azt jelenti, hogy az önkormányzat 2019-től kezdődően két évvel meghosszabbítja a KMKK Zrt.-vel kötött szerződését.

Több támogatást is elfogadtak a városatyák ezen a csütörtökön: 50 millió forintból újul meg az Aranyi Sándor úti bölcsőde, és támogatták, hogy bruttó 20 millió forintból könnyűszerkezetes, fedett hajótároló épüljön a vízisport- telepen. Ebben az évben igen sikeresen szerepelt a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, a zenészek pedig pluszforrást kértek az önkormányzattól, és ezt a 10 millió forintot a közgyűlés meg is szavazta. Ebből a rendkívüli, ám tervezett támogatásból béremelésre is futja majd. Mindezek mellett 400 ezer forintot kap a Szolnok Város Közbiztonságáért Alapítvány, és 450 ezer forintot szavaztak meg a Gyermek- és Ifjúsági Közalapítványnak, amely ebből valósítja meg a Házhoz megy a szeretet elnevezésű programot.


Bejelentették, hogy hamarosan elkészül Szolnok 2019. évi költségvetése, és kiderült, hogy a helyi adók a jövőre sem emelkednek. Azt azonban a város honlapján hozzátették, hogy a számok majd „a kiadási oldalon megjelenő bérek jelenlegi szintjétől” függnek.

Számos fejlesztést terveznek 2019-ben (illusztráció)

Kapcsolódó Cikkek

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.