EUR: 320,27 Ft
CHF: 280,14 Ft
2019. április 23., kedd
Béla

Egyéb Szolnok

Újabb útfelújítások lesznek

Az ünnepekhez közeledve ismét ülést tartott Szolnok közgyűlése november 29-én. A képviselők kulturális, infrastrukturális, gazdasági és szociális témákban is fontos döntéseket hoztak.

Talán a legtöbb embert az útfejlesztések érdeklik: a Gátőr, a Rák, a Czakó Elemér és a Karczag László út közötti szakasz is megújul, de rendbe teszik a Tallinn városrész Balogh Béla út felőli parkolóját, ahol P+R parkolókat is kialakítanak. Mindezek mellett a Gátőr úton és a Rák utcában a járdát is felújítják, és kerékpárút épülhet a Temető úttól a Hetényi Géza Kórházig.


Még egy közlekedési téma napirendre került, hiszen eredménytelenül zárult a helyi közösségi közlekedéssel kapcsolatban kiírt pályázat. Ez azt jelenti, hogy az önkormányzat 2019-től kezdődően két évvel meghosszabbítja a KMKK Zrt.-vel kötött szerződését.

Több támogatást is elfogadtak a városatyák ezen a csütörtökön: 50 millió forintból újul meg az Aranyi Sándor úti bölcsőde, és támogatták, hogy bruttó 20 millió forintból könnyűszerkezetes, fedett hajótároló épüljön a vízisport- telepen. Ebben az évben igen sikeresen szerepelt a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, a zenészek pedig pluszforrást kértek az önkormányzattól, és ezt a 10 millió forintot a közgyűlés meg is szavazta. Ebből a rendkívüli, ám tervezett támogatásból béremelésre is futja majd. Mindezek mellett 400 ezer forintot kap a Szolnok Város Közbiztonságáért Alapítvány, és 450 ezer forintot szavaztak meg a Gyermek- és Ifjúsági Közalapítványnak, amely ebből valósítja meg a Házhoz megy a szeretet elnevezésű programot.


Bejelentették, hogy hamarosan elkészül Szolnok 2019. évi költségvetése, és kiderült, hogy a helyi adók a jövőre sem emelkednek. Azt azonban a város honlapján hozzátették, hogy a számok majd „a kiadási oldalon megjelenő bérek jelenlegi szintjétől” függnek.

Számos fejlesztést terveznek 2019-ben (illusztráció)

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.