EUR: 319,72 Ft
CHF: 280,32 Ft
2019. április 20., szombat
Tivadar

Egyéb IV.kerület

Újpest a legvirágosabb

A 25. jubileumi Virágos Magyarország verseny fődíját idén Újpest nyerte el. A versenyre 324 település jelentkezett.

A címerünk is virágból van (Fotó.Újpest-Káposztásmegyer facebook)

Guller Zoltán, a környezetszépítő versenyt szervező Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a díjkiosztón elmondta: az elmúlt 25 évben közel hétezer résztvevő nevezett az egyre népszerűbb versenyre. A következő negyed évszázadban azért a célért kell tovább dolgozni közösen, hogy még zöldebb, még virágosabb, fejlődő, élhető, biztonságos, valamint fenntartható falvak és városok legyenek Magyarországon.


Újpest korábban már elnyerte A legszebb főtér címet a Virágos Magyarországért versenyen. A zsűri tagjai bejárták Újpest virágzó zöldterületeit a Szilas Családi Parktól a Farkas-erdőn át a Szent István térig, és döntésüket ez alapján hozták meg. A díjat Vasa Zoltán, az Újpesti Városgondnokság Kft. ügyvezető igazgatója vette át.

Mint az az ujpest.hu beszámolójából kiderült, a kerületben mind a városrész vezetősége, mind az újpesti emberek kiemelt figyelmet fordítanak a közterületek gondozására. Az önkormányzat évről évre meghirdeti a zöldnövény-akciót és a lakossági komposztálási mintaprogramot, amelyhez térítésmentesen bocsátja rendelkezésre a komposztáláshoz szükséges anyagokat, valamint ingyenes tájékoztató és oktató előadásokat szervez. Az újpesti hagyományok alapján az önkormányzat minden tavasszal három tő muskátlit ajándékoz azoknak az újpestieknek, akik erkélyeiket, ablakaikat, kertjeiket díszítenék, hogy így színesítsék városrészünket.


Kapcsolódó Cikkek