2019. április 23., kedd
Béla

Egyéb XIX.kerület

Újra csak foltozgatott a Vamüsz a Kossuth téri piacon

Ismét csak toldozgat-foldozgat a Kránitz Krisztián MSZP-s képviselő vezette vagyonkezelő a Kossuth téri piacon.

Kijavították ugyan azt a lépcsőt, amelyen legutóbb, október 4-én egy hölgy elesett, és bokatörés gyanújával kórházba szállították, de a többi balesetveszélyes területhez nem nyúltak hozzá, pedig sok a töredezett aszfalt, a repedezett lépcső és a kiálló vasdarab − írja a kispest.info. A képeken jól látszik, hogy a piac kritikus állapotban van, de úgy tűnik, a baloldali városvezetés a sorozatos balesetek ellenére sem fordít kellő figyelmet a minőségi karbantartásra.


Jól látszik, hogy nagyon sok helyen lenne még javítanivaló a Kossuth téri piacon

Nem először és a jelek szerint nem is utoljára számoltunk be október elején balesetről a Kossuth téri piacon. Ugyan a helyszínen kijavította a hibákat a karbantartásért felelős Kránitz Krisztián MSZP-s képviselő által vezetett Vamüsz, de a többi balesetveszélyes részre már nem maradt idő. És a jelek szerint akarat sem, hiszen a javítási munkálatokon jól látszik, hogy – a lépcső kivételével – nem túl alaposan végezték el azokat. Már ahol egyáltalán elvégezték, mert novemberben sajnos még mindig nagyon sok helyen kiálltak a betonvasdarabok a lépcsőknél, hiányoznak a térkövek, amelyeken csak botladoznak a vásárlók, és még mindig sok a kátyú is.

Mivel október elején baleset történt ezen a lépcsőn, a VAMÜSZ itt kénytelen volt megcsinálni a burkolatot

A Fidesz–KDNP-frakció évek óta küzd azért, hogy a baloldali városvezetés is belássa: nem halogatható tovább a Kossuth téri piac teljes körű felújítása, amelyet meg kellene tervezni, és pályázni kellene forrásért. És bár Gajda Péter polgármester (MSZP) egyszer egy nyilvános eseményen azt mondta, a piac csak viszi a pénzt, a számok mást mutatnak. A kispest.info utánajárt, és kiderült, hogy közel 150 millió forint nyereséget termelt a piac az elmúlt években az önkormányzat vagyonkezelőjének. Mint írják, számításaik szerint ebből – ha a teljes felújítás nem is – legalább egy átfogó terv készülhetett volna, hogy azzal pályázhasson a kerület kormányzati forrásért. Ahogyan tette azt a wekerlei kis piac esetében is, amiért szintén a Fidesz–KNDP-frakció kardoskodott: 110 millió forintot nyertünk a fővárosi TÉR_KÖZ pályázaton. Így annak a területnek a megújítását hamarosan be is fejezik.


A Kossuth téri piacon elvégzett karbantartási munkálatok jól mutatják, hogy az MSZP-s képviselő által vezetett Vamüsznek nem csupán az önkormányzati lakások fenntartásával és karbantartásával gyűlik meg a baja – összegzett a lap.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.