2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb Debrecen

Ünnepi fényben úszik a város

Az ünnepi menet a városházától indult a Kossuth térre, ahol sokan várták a gyertyagyújtást. Az ünnepi fényben Papp László polgármester köszöntője után Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyés püspök, Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita és Derencsényi István református lelkészi főjegyző adventi üzeneteit hallhatták az érdeklődők. Ez követően fellobbant az adventi koszorú gyertyájának lángja.

Jó újra együtt lenni abban  a városban, amelyik az európai kereszténység egyik bástyája, jó látni, érezni, hogy emberek ezrei, reformátusok, katolikusok, evangélikusok, baptisták, ortodoxok és más keresztény vallásúak közösen ünnepelünk a város főterén, és kézzelfoghatóvá tesszük a világnak, hogy kereszténynek lenni jó  mondta Papp László.


A fényvillamos idén is látványos, sokan lencsevégre kapják

Ünnepi fények, díszbe öltözött villamos, a szeretet és az összetartás gondolata – Debrecen is készül a karácsonyra. 170 ezer fényforrás díszíti a város fáját, amelyen 16 500 égő ragyog, az ünnepi  fények január 6-áig, vízkereszt napjáig világítanak majd.

Zeneszó a villamoson

Az adventi fényvillamosok népszerűsége töretlen, december 2-án vasárnap, közvetlenül a városi fények felkapcsolása után ünnepi külsővel indultak idei útjukra, mi több ütősök, szaxofonosok zenélnek rajtuk! Egy-egy kör erejéig vasárnaponként élő zenés műsort láthatnak az utasok, amelyet a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának hallgatói adnak elő. Az adventi villamosok menetrend szerint közlekednek, így csak érvényes jeggyel vagy bérlettel vehetők igénybe.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.