EUR: 323,45 Ft
CHF: 290,71 Ft
2019. június 27., csütörtök
László

Egyéb Miskolc

Ünnepi fények a diósgyőri várban

Advent harmadik vasárnapján újabb bástya öltözött lila ruhába a diósgyőri várban. Az adventi időszakban ugyanis a vár jelképezi az adventi koszorút és a megszokottól eltérő, ünnepi fényfestés jelzi az idő múlását, akárcsak a látványos tűzeffektek, amelyeket a vár tornyából lőnek ki az ünnepség végén.

A Lovagi Tornák Tere előtt található Vásártér kis ékszerdobozzá változott. A hangulatot a fényfestés is fokozza, amely a környező épületeken látható. Népművészeti motívumok, valamint a Képes Krónika által ihletett ábrázolások is díszítik a falakat, így idézve meg a középkort, hiszen a helyszín, a Lovagkirály (Nagy Lajos) egykori vára mellett található. Itt látható egy óriási adventi koszorú is, melyet 500 dísz és közel 3000 LED-fény díszít.


Óriás advent koszorú Diósgyőrben – fotó: Lokál

December 23-án 17 órától itt lép fel az Aeris Brass fúvósegyüttes. Ezen a hétvégén már mind a négy bástya lila ruhába öltözik; a „mini tűzijáték” pedig ekkor lesz a legszebb, mind a négy bástyáról fellövik a látványos tűzeffekteket. Énekkel, muzsikával, meghitt hangulattal várnak minden érdeklődőt!

Kapcsolódó Cikkek