EUR: 320,27 Ft
CHF: 280,14 Ft
2019. április 23., kedd
Béla

Egyéb Nyíregyháza

Ünnepi programok

Elkezdődött az adventi időszak, ünnepi fénybe öltözött a város, és – ahogy azt már megszokhattuk, – idén is rengeteg program várja az érdeklődőket megyeszerte.

XII. 7. – JÓSAVÁROSI ÜNNEPVÁRÓ –  Mikulás-parti nagyival – családi délután kézműveskedéssel, közös dalok éneklésével, játékkal, csomagokkal és télapóval december 7-én 16 órától. Adventi készülődés – kézműves-foglalkozások 10-én 10 órától. Karácsonyra elkészülhet! ajándékok készítéséhez adnak segítséget: ötletek, mintadarabok és varrógép várja az érdeklődőket, akik a magukkal hozott anyagok felhasználásával készíthetnek különféle meglepetéseket december 12-én és 19-én 17 órától. Karácsonyi családi nap a Dongó Együttessel – ajándékkészítés december 16-án 13 órától. A Gyertyafény Nyugdíjas Egyesület karácsonyi ünnepsége december 18-án 14 órától. Helyszín: Jósavárosi Művelődési Ház. Információ: személyesen; 42/448-005, 70/611-0314; [email protected], www.vacimuv.hu.


XII. 8. és 11. –  KÉZMŰVES-FOGLALKOZÁS – Kézműves-foglalkozás gyerekeknek december 8-án 10 órától, ahol karácsonyi ajándékok készítésére lesz lehetőség. Karácsonyi ünnepséget rendeznek december 11-én 16 órától. Helyszín: Butykai Művelődési Ház (Benkő I. u. 1.).

XII. 8. – TEMPLOMBÚCSÚ – Önzetlen és adakozó szeretet püspöki ruhában Nyíregyháza főterén. A Szent Miklós-székesegyház hagyományos búcsúünnepe, kiegészülve Szent Miklós udvarával, december 8-án 10 órától várja a város apraját-nagyját. Az egész napos rendezvény két fő helyszíne a Szent Miklós-székesegyház és a Kossuth tér lesz. A templombúcsú ünnepi szent liturgiával kezdődik, melyet Szocska A. Ábel megyés püspök celebrál. A Szent Miklós párfogásába ajánlott székesegyházban Müra püspökére, az önzetlen adakozó szeretet szentjére emlékeznek, a szabadtéri műsorokkal a püspök követét várják.


XII. 9. – MESEJÁTÉK A Levél télapónak című interaktív mesejátékot adja elő Nagy Szabina mesemondó december 9-én 10 órától a VOKE Vasutas Művelődési Ház és Könyvtárban. Kedves mese Bodri kutyáról és barátairól, akiket a szeretet hív életre… A program ingyenesen látogatható.

XII. 9. – ROZSRÉTSZŐLŐI GYERTYAGYÚJTÁS  – December 9-én 10.30-tól; műsort adnak: Generációk Mandabokori Szociális és Kulturális Egyesülete. December 16-án 16.30-tól; műsort adnak: Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Váci Mihály Tagintézménye. December 23-án 10.30-tól; műsort adnak: Görögkatolikus Egyházközség gyermekei. Helyszín: a település központja.

XII. 9. – ADVENTI ÁHÍTAT a Nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya Társszékesegyházban. December 9. 17 óra: Adventi hangverseny – Nyíregyházi Egyetem Gaudemus kórusa. December 16. 17 óra: Adventi zenés áhítat – Bárdos Lajos kórus. December 23. 17 óra: Ünnepi Vesperás – Ökumenikus szkóla.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.