EUR: 323,43 Ft
CHF: 290,88 Ft
2019. június 27., csütörtök
László

Belföld

Vandálok gyújtogattak Budapesten

Harmincnégy embert vettek őrizetbe szerda éjjel, miután az ellenzék által felhergelt vandál politikai aktivisták törtek, zúztak, gyújtogattak, rongáltak, és rátámadtak a rendőrökre, akik közül öten megsérültek. Az agresszív csürhe könnygázt fújt a zsarukra, akiket meg is dobáltak a Kossuth téren, ahol az ország karácsonyfáját is megrongálták, sőt fel akarták gyújtani. Minderről persze hallgat vagy hazudik a Soros György által pénzelt ellenzéki média.

Nem tudni, vajon az ellenzéki politikusok vállalják-e a felelősséget a milliós károkozásért, hiszen a szerda esti őrjöngés előtt ők szólították fel be nem jelentett tüntetésre azokat a vandál politikai aktivistákat, akik azután alaposan szétverték az Országház környékét. A több száz fős tömeggel számos ellenzéki politikus is vonult városszerte. Az nem ismeretes, hogy az este kialakult erőszakos eseményeknél is jelen voltak-e, de az biztos, hogy a Kossuth téren a Parlament védelmére kivezényelt rendőrökre rátámadt az agresszív, felhergelt tömeg. Padokat, üvegeket hajigáltak a rendőrök felé, akik közül az este folyamán öten megsérültek – számolt be a rendőrség.


Mindeközben a balliberális és sorosista sajtótermékek arról fröcsögnek, hogy a rendőrök több helyütt is könnygázt vetettek be, holott a Fidesz Lendvay utcai székházánál éppen a tüntetők egyike használt paprikaspray-t rendőrök ellen, míg a Parlamentnél csak akkor vetettek be könnygázt, amikor már a rendőrök testi épségét fenyegették a dobálózó, gyújtogató vandál politikai aktivisták, akik azután megpróbálták lángra lobbantani az Országház karácsonyfáját körülölelő szánkókerítés elemeit, majd magát a fát is.

– A gyülekezési jog alapjog, de a gyülekezésnek békésnek kell lennie. A tegnapi túlment ezen a határon – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón. A miniszter szerint a tüntetők között szép számmal megjelentek Soros kitartottjai, és hozzátette: „Isten óvja Magyarországot attól a keresztyéngyűlölettől, ami a szerda esti tüntetésen elhatalmasodott.”


Budapest, 2018. december 12.
Az ellenzéki pártok kezdeményezésére a munka törvénykönyvének módosítása ellen indult tüntetés résztvevői a Parlament előtti Kossuth téren 2018. december 12-én.
MTI/Balogh Zoltán

Budapest, 2018. december 12.
Rendőrök kiszorítják az ellenzéki pártok kezdeményezésére a munka törvénykönyvének módosítása ellen indult tüntetés résztvevőit a Parlament előtti Kossuth téren 2018. december 12-én.
MTI/Balogh Zoltán

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Óriási az érdeklődés a családtámogatások iránt

  Óriási az érdeklődés a családtámogatások iránt

  Hatalmas érdeklődés mutatkozik a nagycsaládosok körében a július elsejével életbe lépő családtámogatási elemek iránt – derült Kardosné Gyurkó Katalin a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnökének, a Magyar Hírlapnak adott interjújából.

 • Egymást ölik az ellenzékiek

  Egymást ölik az ellenzékiek

  Az ellenzék továbbra sem vehető komolyan: választási csalás egymás lekutyázása, lopás övezi az ellenzéki előválasztást. Ezek közül a politikusok közel kellene kikerülnie Tarlós István jelenlegi főpolgármester ellenfelének.

 • 2200 milliárd jut a családoknak jövőre

  2200 milliárd jut a családoknak jövőre

  Az Országgyűlés szerdán kezdte meg a jövő évi költségvetés általános vitáját, a képviselők egymás után három napon tárgyalnak a kormány javaslatáról.

 • 500 ezer gyűlt össze a beteg gyerekeknek

  500 ezer gyűlt össze a beteg gyerekeknek

  Több, mint 500 ezer forint gyűjtöttek össze a leukémiában elhunyt újságíró, Blahó Dávid emlékére rendezett jótékonysági koncerten és labdarúgó-emléktornán.