EUR: 320,27 Ft
CHF: 280,14 Ft
2019. április 23., kedd
Béla

Egyéb Győr

Vár az adyvárosi betlehem!

A városrészben élők az egyik központi helyen, az Adyváros óriásfelirat mellett, a tóparton csodálhatják meg azt a betlehemet, amely az ünnepre való készülődést hivatott segíteni.

Az ötletgazda Radnóti Ákos alpolgármester volt, aki a megnyitón hangsúlyozta: a betlehem segítségével kicsit elmélyülhetünk, és megérthetjük azt is, hogy a karácsony előtti négy hét nem csak az ajándékok vásárlásáról szól, hiszen annál sokkal mélyebb és meghittebb ünnep közeleg. A betlehem Pusztai Csaba képzőművész és a Kovács Margit Képzőművészeti Iskola diákjainak munkáját dicséri. A szobrok kerámiából készültek, gipsz és propiletilén vegyületéből, aprólékos festéssel. Karácsony végéig bárki megtekintheti, aki a városrészben jár.

Részletesen kidolgozott, csodásan festett kerámiák kerültek a védőlap mögé
Fotó: Marcali Gábor

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.