2019. december 15., vasárnap
Valér

Egyéb Zalaegerszeg

Vár az Egerszegi Advent!

Felállították a város karácsonyfáját, amit ezúttal a Gartner Intertrans Kft. ajánlott fel. A közel 25 éves, 9 méter magas jegenyefenyőt a cég pózvai telephelyéről szállították a polgármesteri hivatal elé, ahol az E.ON-nak köszönhetően később fényfüzérekkel díszítették, majd a fa körül – a hagyományokhoz híven – óvodások adtak műsort, a Kosztolányi téri intézmény növendékei hangulatos előadásukkal szórakoztatták a járókelőket. Ugyancsak a városháza előtt lesz az idei élő betlehem, ami december 16-a és 26-a között várja az érdeklődőket.

2015-ben újította meg az előző évben hivatalba lépett új városvezetés a zalaegerszegi advent programkínálatát, és annak megjelenését. Azóta minden esztendőben más elemekkel, és egy-egy újdonsággal jelentkezik a rendezvény. Az Egerszegi Adventen – amely egészen december 24-én 13 óráig várja a látogatókat –, idén is a Mindszenty térről érdemes indítani a sétát, ahol kézművesek karácsonyi ajándékaival, a templom előtti betlehemmel, és a Zalaco bisztró finomságaival lehet ismerkedni. Tovább haladva a Kossuth utcán, előbb a szaloncukorárussal, majd a népművészeti bolttal találkozunk, ezt követően pedig elérjük a Kossuth téren a Tütü karácsonyi fényekkel megvilágított igényes standját, amelyet a Mimosa ötletes, fiatalos kirakata követ. A Dísz téren már új helyen van a nagyszínpad, és a pavilonok is sűrűbben, új elrendezésben várják a vásárlókat, hiszen a tér északi oldalán került elhelyezésre a magyar megyeszékhelyek egyik legnagyobb szabadtéri jégpályája. A 30×15 méteres jégpályán idén is ugyanolyan feltételekkel lehet majd korcsolyázni, mint a jégcsarnokban, a délelőtti órákban pedig ide jönnek az óvodások az ovikori program keretében. Természetesen továbbra is ott lesz a téren a kivilágított szán, a szelfipont, valamint a finom ételeket és italokat kínáló pavilonok. Nem maradnak el a fényjátékok sem, amelyek tovább bővülnek, és december közepétől világítják meg a környező házakat, a karácsony előtti napokban pedig újra Zalaegerszegre érkezik a városháza elé az élő betlehem. December 24-én délelőtt a hagyományos bejglikóstoláskor a három királyok élő tevéjét is láthatják a gyermekek. Tóthné Prenner Beáta, a KISOSZ Zala megyei elnöke arról számolt be, hogy idén is lesznek bőven jótékonysági rendezvények, például a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány programjai, vagy az Adventi Kézfogás, ami a Zalaegerszegi Női Szalon és a Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület közös akciója. A Mindszenty téren december 3-ától 13 óvoda 17 csoportja, több mint 300 kisgyerek műsorát tekinthetik meg az érdeklődők hétköznap délutánonként, és a Dísz téren is számos kulturális program lesz. December 5-én és 6-án reményeink szerint a Mikulás is ellátogat az Egerszegi Adventre, a városi karácsonyfa mellett pedig játszóház is várja a kicsiket. Természetesen a december 31-i városi szilveszter és tűzijáték, valamint a január 1-jei programok sem maradnak el. A rendőrség, a polgárőrség és a közterület-felügyelet fokozott jelenléttel őrködik majd az egerszegiek biztonsága felett.


Kapcsolódó Cikkek

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.

  • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

    Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

    A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
    Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.