EUR: 323,53 Ft
CHF: 290,99 Ft
2019. június 27., csütörtök
László

Egyéb Sopron

Varga Gábor idén is koncertet ajándékoz

Idén is megtartja hagyományosnak mondható karácsonyi koncertjét Varga Gábor dzsesszzongorista. A szakma kiválóságai zenélnek majd a soproni művésszel december 20-án, a Liszt Központban.

Varga Gábor világ életében a magas színvonalra törekedett
Fotó: Varga Jazz

Mi az idei karácsonyi koncert fő témája?
Ahogy megszokhatták, most is a lehető legegyszerűbb üzenetet szeretném közvetíteni. A koncert részemről egy ajándék a város dzsesszt szerető polgárainak. Zenei szempontból egyre kevésbé próbálom tematizálni, hiszen meghívott zenészbarátaim sokszínűsége garantálja a változatosságot.
Kik lesznek a vendégek?
A soproni közönség számára már jól ismert zenésztársaim, a Varga Gábor Jazz Trio tagjait képező Csuhaj-Barna Tibor (bőgő), Jeszenszky György (dob), illetve az idén hivatalosan kvartetté avanzsált zenekarom negyedik tagja Szaniszló Richárdon (vibrafon) kívül több vendég érkezik. Itt lesz a soproni gyökerekkel rendelkező, kiváló szólista és zenekarvezető (BJO) Kollmann Gábor (szaxofon), a Miles Davis-emlékkoncertről megismerhetett trombitás Hámori János, valamint Lakatos Ágnes (énekes) és Urbán Orsolya (énekes). Zongorán Binder Károly és Szabó Máté játszik még.


Varga Gábor sokadik éve rendezi meg karácsonyi koncertjét
Fotó: Varga Jazz

Miért tartod fontosak, hogy évről évre megszervezd a koncertet?Számomra ez a koncert a zene szeretetén túl leginkább egy üzenet, ami arra vonatkozik, hogy az én olvasatomban a karácsony ünnepe nem elsősorban a megvehető, hanem sokkal inkább az átélhető élményekről szól. Pontosan ezért fontos számomra, hogy a koncert minden évben ingyenes, mindenki számára elérhető legyen, hiszen ezzel tudom leginkább ezt az üzenetet közvetíteni. Ez az ünnep nekem nem az anyagiakról szól.
Milyen éved volt?
Zenei értelemben egyre sűrűbb és változatosabb az életem. A Soproni Petőfi Színházzal több, mint ötven előadáson vagyunk túl, Henrik Ibsen Ha mi holtak feltámadunk című drámájával. Három országba is sikerült eljuttatni a produkciót. Idén a trióm kvartetté bővült, vibrafonnal kiegészülve. A soproni karácsonyi koncerten már elérhető lesz a legújabb Sound of Colors című lemezünk.
Mik a további tervek?
Jövőre szeretném a legújabb kvartettlemezünket minél több kiadóhoz eljuttatni. Terveink között szerepel, erről az anyagról elsők között megjelentetni egy HD minőségű vinyl kiadványt, amellyel a világon is elsők között lehetnénk. Emellett vannak közös tervek a soproni színházzal is.

Varga Gábor Jazz Trió és barátai
Karácsonyi Koncert
December 20., 19 óra, Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központ

Varga Gábor új lemezéből is ad ízelítőt
Fotó: Varga Jazz

Kapcsolódó Cikkek