2019. december 16., hétfő
Etelka, Aletta

Egyéb Eger

Városunk is csatlakozik az állatvédő mozgalomhoz

Stílszerűen az egykori kápolnai focipálya öltözőjében, a Macskaárvaház Alapítvány jelenlegi központjában jelentette be Harmati Péter, az Eger SE vezetője, hogy a megyeszékhely csapata egyetértését kifejezve csatlakozik a „Szurkolók az állatkínzás ellen” mozgalomhoz.

A sportvezető nem véletlenül választotta a bejelentés színhelyéül Kápolnát: egyrészt annak idején labdarúgóként, a vendégcsapat játékosaként gyakran öltözött abban a helyiségben, amely ma a sokat szenvedett, mentett állatok otthona, másrészt azon dolgozik, hogy Kápolnán és a Tarna menti településeken is felkutassák azokat a fiatalokat, akik a jövőben akár az Eger SE színeiben segíthetik sokak álmának megvalósulását: a fociklub ismételt feljutását az NB II-be.


Harmati Péter a Lokál Extrának elmondta: az Eger SE-nek nagyszerű szurkolói vannak, olyan emberek, akik mindig készen állnak a jó ügyek érdekében segíteni. Példaként említette, hogy nemrégiben a csapat edzője, Vígh Ferenc százezer forintos, a szurkolók szerint nem jogos büntetést kapott az MLSZ-től, amit az Eger SE törzsszurkolói egy spontán gyűjtés keretében összeadtak. Az egri üzletember azt is elmondta: családjával együtt elkötelezett az állatvédelem iránt, és biztos benne, hogy a „Szurkolók az állatkínzás ellen” mozgalomban az egri foci is több figyelmet kap majd. A sportvezető egyúttal bejelentette: az egykor focistaként általa is használt zuhanyozóban létesítendő fertőtlenítő-karantén helyiséget közös megegyezéssel az ESE törzsszurkolói fogják felújítani társadalmi munkában.

–  Szeretettel üdvözlöm a „Szurkolók az állatkínzás ellen” mozgalomban Harmati Pétert és az Eger SE-t, nagyon örülök, hogy immáron ennek a fantasztikus történelmi városnak, Egernek a fociszurkolói is velünk vannak – fogalmazott Kapin Richárd, a mozgalom egyik alapítója és vezetője, aki hozzátette: céljuk nem más, mint hogy az állatbarát magyar sportrajongókon keresztül mindig mindenhol jelen tudjanak lenni, és fel tudjanak lépni az állatkínzás ellen, valamint megtanítani, betartatni és ellenőrizni a felelős állattartás törvényben is rögzített követelményeit. Kapin Richárd és a „Szurkolók az állatkínzás ellen” mozgalom tagjai hamarosan Egerbe látogatnak, hogy megismerkedjenek az Eger SE törzsszurkolóival, ezzel is jelezve az állatvédelem iránti elkötelezettségüket.


A bejelentésen jelen volt a kápolnai Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi tagja, a kétszeres Európa-bajnok, hatszoros magyar bajnok autóversenyző Kiss Norbert is, aki bejelentette: saját szurkolóit és internetes szurkolótáborát is megkéri, hogy ha egyetértenek a megfogalmazott célokkal, csatlakozzanak a „Szurkolók az állatkínzás ellen” mozgalomhoz. Mint Kapin Richárdtól megtudtuk, ez azért is lenne nagyszerű, mert az internetes közösségből szerveződött civil szervezet a Kárpát-medence bármely sportcsapatának vagy sportolójának rajongótábora előtt nyitott.

Kapcsolódó Cikkek

  • Vadvilág a Kárpát utcában

    Vadvilág a Kárpát utcában

    Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.