EUR: 323,41 Ft
CHF: 290,77 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Egyéb XIII.kerület

Vasas-uralom a bokszolóknál!

Tizennyolc Vasas-bokszoló lépett ringbe az idei felnőtt országos bajnokságban, amelyet igen eredményesen zártak az angyalföldiek, hiszen négy arany-, egy ezüst- és öt bronzérmet szereztek.

A Vasas lett az év legjobb klubja (Fotó: Vasas Attila/vasassc.hu)

Fodor Milán visszavágott tavalyi legyőzőjének, így országos bajnok lett, ráadásul  kiegyensúlyozott teljesítményéért egy különdíjat is kiérdemelt.
– Az első naptól kezdve azt éreztem, hogy könnyedén megy a bunyó, semmi görcsösség nem volt bennem, nem úgy, mint tavaly. Ellenfelemmel, Kovács Ricsivel mindketten tudtuk, köztünk dől el majd a végén az aranyérem sorsa, ezt a meccset szerencsére most nekem sikerült megnyernem. Egyébként a döntő pályafutásom kereken a 150. meccse volt, így sikerült ezt is méltó módon megünnepelnem – mondta a vasassc.hu-n Fodor Milán, aki hozzátette, az már csak a hab a tortán, hogy ő lett a legkiemelkedőbb felnőtt versenyző az országos bajnokságban. – Erre egyáltalán nem számítottam. Tényleg tökéletes napokon vagyok túl, de nem állunk le, jövőre még komolyabb célokért bokszolhatok.

Harcsa Zoltán is bajnoki címet szerzett, bár az ő győzelme borítékolható volt, hiszen zsinórban hatodszor lett magyar bajnok. Ehhez most csak két meccset kellett nyernie: – Úgy érzem, az történt a ringben, amit én akartam, de a döntő igazán keményre sikeredett, hiszen végigbokszoltuk a három menetet. Talán nem hangzik nagyképűen, de én nem elsősorban erre a versenyre készültem, ettől függetlenül remek gyakorlás volt ez a két meccs. Kiváló vasasos csapatunk van, azt hiszem, méltó módon képviseljük a nagy hagyományokkal rendelkező klubunkat – mondta az országos bajnokság után Harcsa.


Kozák László is aranyérmet szerzett, míg a hölgyek közül a legnagyobb elismerés Benke Sárát illeti, aki szintén megnyerte az országos bajnokságot, míg az ifjúsági világbajnokságban szereplő Villás Veronika ugyan finálét vívott, de neki most be kellett érnie az ezüstéremmel. Mellettük  Gremen Petra, Czinege Roxána, Gombkötő Tamás, Kádár Máté és Lokár Márk szerzett bronzérmet, és ha ehhez hozzávesszük, hogy számos ötödik, azaz pontszerző helynek is örülhettek az angyalföldiek, így nem volt kérdés, hogy a Vasas-Süllős lesz idén is az ország legeredményesebb ökölvívóklubja.

Kapcsolódó Cikkek