EUR: 320,27 Ft
CHF: 280,14 Ft
2019. április 23., kedd
Béla

Egyéb XVI.kerület

Vigyázat, csalók! A mentőállomás nem gyűjt adományt!

Ne dőljön be a telefonos csalóknak

Az elmúlt időszakban a XVI. kerületben ismét megszaporodtak az úgynevezett telefonos csalások.

A rendőrségi felhívások ellenére mégis sokan trükkös telefonálók csapdájába esnek. Az elmúlt időszakban egy telefonáló az Országos Mentőszolgálat mátyásföldi mentőállomása vezetőjének adta ki magát, és orvosi eszközökre próbált pénzt gyűjteni. A mentőállomás nem gyűjt adományt! Amennyiben trükkös csalók az ön megtévesztésével próbálkoznak, vagy áldozatukká válik, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es vagy a 107-es ingyenesen hívható segélyhívó számon, illetve tegyen bejelentést bármely rendőrnél!

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.