2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Belföld

Világháborús pilótákról szóló díjnyertes dokumentumfilm került fel az internetre

Már online is megtekinthető a Veteránfilm, Hernáth Csaba második világháborús magyar pilótákról szóló alkotása – írta hétfői lapszámában a Népszava.

Kiemelték, hogy a mű november végén elnyerte a legjobb dokumentumfilmnek járó díjat a Karjalai Nemzetközi Ifjúsági Filmek Fesztiválján.

Az ötvenperces mozi két kilencven év feletti, nyugalmazott repülőtisztet mutat be, aki a magyar légierő legendás Puma századában szolgált a világháború végén.

Hernáth Csaba egy budapesti villamosútja során talált rá főhőseire.

Kapcsolódó Cikkek

 • Minden vállalati ügyfelet érint a banki adategyeztetés

  Minden vállalati ügyfelet érint a banki adategyeztetés

  Minden vállalati ügyfélnek kötelező a banki adategyeztetés, a lakossági ügyfelek közül azonban azt csak azoknak kell elvégezniük június 26-ig, akiktől az elmúlt hónapokban a bankjuk ezt közvetlenül kérte – hívta fel a figyelmet a Magyar Bankszövetség hétfői, MTI-nek küldött közleményében.

 • Bom­bá­zók­kal star­tolt a Ba­la­toni Nyár

  Bom­bá­zók­kal star­tolt a Ba­la­toni Nyár

  Új­ra­in­dult a Duna Te­le­ví­zió iko­ni­kus mű­sora, a Ba­la­toni Nyár. A ki­len­ce­dik évadba lépő ma­ga­zin műsor nem bí­zott sem­mit a vé­let­lenre, gyö­nyörű lá­nyok­kal in­dí­tot­ták az új sze­zont.

 • Karácsony hazudott az adatigénylési kérés ügyében

  Karácsony hazudott az adatigénylési kérés ügyében

  A Fidesz elvárja Karácsony Gergely (Párbeszéd) zuglói polgármestertől, hogy kérjen bocsánatot, amiért hazudott a kerületi önkormányzat gazdálkodását érintő adatigénylésük ügyében – közölte Zsigmond Barna Pál, a Fidesz budapesti szóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.