EUR: 330,97 Ft
CHF: 301,10 Ft
2019. október 17., csütörtök
Hedvig

Belföld

Visszaadja mandátumát a zsidózó jobbikos – pártelnöke még mindig mentegeti Szávay Istvánt

Miközben pártelnöke, Sneider Tamás még bőszen mentegeti őt Facebook-kommentben, bejelentette, hogy lemond országgyűlési képviselői mandátumáról Szávay István, a Jobbik zsidó nőveréssel dicsekvő képviselője.

Közösségi oldalán jelentette be, hogy visszaadja manádtumát Szávay István, a Jobbik azon képviselője, aki egy hangfelvétel tanúsága szerint párttársainak a párt tisztújító kongresszusán azzal dicsekedett, hogy “levert egy zsidó nőt”, mert az beszólt neki. Később azt állította, hogy ő beszél a felvételen, de hazudott, nem bántalmazott senkit.


“Amikor lemondtam parlamenti tisztségeimről, arányos felelősséget vállaltam mindazért, ami egy fél évvel ezelőtti, titokban rögzített magánbeszélgetésen elhangzott… Mi azonban ebben sem mérhetjük magunkat a XX. század levitézlett pártjaihoz… Alapítóként tizenöt éve vagyok közösségünk tagja, amely iránt felelősséget érezve le kívánok mondani országgyűlési képviselői megbízatásomról is.”

Mint emlékezetes, a parlamenti pártok egytől egyig elítélték Szávay barbár és antiszemita viccelődését, sőt: a Liberálisok állításuk szerint még a hétfői napon feljelentést tesznek a botrány miatt. Ugyanakkor a Jobbik elnökénél, Sneider Tamásnál csak a hétvégén értel e a történet az ingerküszöböt, aki hosszas Facebook-posztban fejtegeti, ki mások felelősek azért, hogy ilyen a közbeszéd állapota, de nem megy el amellett sem, hogy ne hibáztassa a történet másik szereplőjét, a leütött (vagy nem leütött…) zsidó nőt provokációval.


Ráadásul a jelek szerint Szávay, aki kissé nehezen jött rá, hogy nem csak a parlament jegyzői posztjára, de a képviselőségre is méltatlanná vált, aligha egyeztethetett időben bejelentéséről pártelnökével, mert Sneider egy szombati kommentben még kijelentette: szükség van Szávayra a parlamentben. Micsoda fordulat ez azóta, hogy tavaly Vona Gábor pártelnök még üdvözlő üzenetet küldött a magyarországi zsidóságnak hanuka előtt, utódja Sneider Tamás Jobbik-elnök viszont a hanuka előtti napon azt üzente a magyar zsidóságnak: szerinte kell egy Szávay-féle, zsidó nőveréssel büszkén dicsekvő képviselő a magyar Országgyűlésbe.

Dömötör Csaba is kitért ma az ügyre az Országgyűlésben.

Azzal vádolta a baloldali pártokat, hogy nem szólaltak meg, holott korábban számos alkalommal utasították el a nők elleni erőszakot. “Hol voltak a jogvédők és hol voltak a hivatásos aggodalmárok, miért nem kiáltottak ebben a konkrét esetben farkast?” – tette fel a kérdést, úgy értelmezve a történteket: az ellenzék kormány iránti gyűlölete minden létező és megmaradt elvüket felülírta.

Utalt arra, hogy Szávay István lemond országgyűlési képviselői mandátumáról és úgy vélte: szerinte ez a döntés az egyetlen, amit a képviselő meghozhatott, mert aki “ilyen botrányos módon henceg egy nő megverésével, annak nincsen helye magyar közéletben”.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Jó hír! Ilyen idő lesz a hétvégén

    Jó hír! Ilyen idő lesz a hétvégén

    A hétvégén is marad a jó idő: sok napsütésre és 20-25 fokos melegre kell készülni – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

  • Vízügyi minisztereket fogadott Szijjártó Péter

    Vízügyi minisztereket fogadott Szijjártó Péter

    A magyar vízügyi technológiában rejlő üzleti lehetőségekről tárgyalt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az indiai, a laoszi és a kuvaiti vízügyi miniszterrel, valamint Észak-Macedónia környezetvédelmi miniszterével, akiket hivatalában fogadott csütörtökön a Budapesti Víz Világtalálkozó 2019 alkalmából – tájékoztatta közleményében a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) az MTI-t.