EUR: 325,02 Ft
CHF: 295,05 Ft
2019. július 21., vasárnap
Dániel, Daniella

Belföld

Vona Gábor megvédte a zsidózó jobbikost

Újabb volt képviselőtársa sietett a zsidózó jobbikos segítségére, a Jobbik volt elnöke szerint Szávay István azzal, hogy lemondott parlamenti mandátumáról, minden elvárásnak eleget tett.

Vona Gábor, a Jobbik korábbi elnöke szerint Szávay István azzal, hogy lemondott parlamenti mandátumáról, minden elvárásnak eleget tett. A néppártosodás atyjának szavaiból az cseng ki, szóba sem kerülhet, hogy egy kis zsidózás miatt kihajítanák a pártból az antiszemita megnyilvánulással országos hírnevet szerző politikust – írja az Origo.


Ahogy arról korábban a Lokál is beszámolt közösségi oldalán jelentette be, hogy visszaadja mandátumát Szávay István. A Jobbik azon képviselője, aki egy hangfelvétel tanúsága szerint párttársainak a párt tisztújító kongresszusán azzal dicsekedett, hogy “levert egy zsidó nőt”, mert az beszólt neki. Később azt állította, hogy ő beszél a felvételen, de hazudott, hogy nem bántalmazott senkit.

A Hír TV csapatának sikerült elérnie Vona Gábort, akitől megkérdezték, hogy mi a véleménye volt jobbikos képviselőtársáról:


“Én azt gondolom, hogy ennél többet már nem kell tennie.”

Vállalhatatlannak tartom, ami történt, amit tett, de azt gondolom, hogy a következményeket vállalta. Lemondott előbb a tisztségeiről, aztán pedig magáról a parlamenti mandátumáról is.

A Jobbik korábbi elnökének szavaiból az mutatkozik meg, fel sem merül, hogy eltávolítanák a pártból az antiszemita megnyilvánulásával országos hírnevet szerző politikust.

Valamelyest érthető Vona meleg bajtársi nyilatkozata, hiszen Szávay sokat gürizett a májusi tisztújítást megelőzően azért, hogy a megfelelő emberek kerüljenek be az új elnökségbe. Egyszemélyes telefonos mozgósító kampánya olyan jól sikerült, hogy a szavazás előtt már tudta a szavazás utáni végeredményt – írja az Origo.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek