2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Sport

X-Trial-világbajnokság Budapest: Toni Bou körbeugrálta a Dunakorzót – Videó!

Január 20-án Budapesten rajtol a 2019-es motoros teremtriál világbajnoki sorozat, amelyen ott lesz a szakág 24-szeres világbajnoka, Toni Bou is.

Az eseményt népszerűsítő 32 esztendős katalán ügyességi motorversenyző, aki 2007 óra veretlen, szerda délután rögtönzött bemutatót tartott a Pesti Vigadó előtti Dunakorzón, majd a sajtótájékoztatón elmondta: csigolyasérülése miatt a márciusi, első budapesti vb-futamot csak otthonról nézte, azóta azonban már 90 százalékos állapotban érzi magát és rajthoz fog állni a magyarországi versenyen. A 12 szabadtéri vb-címével együtt összesen 24-szeres világbajnok arról is szót ejtett, hogy mostanában nem tud minden nap edzeni, de reméli, hogy a budapesti futamra már száz százalékosan tud érkezni, mert az a célja, hogy jövőre 25., de ha minden jól megy, akkor a 26. világbajnoki címét is begyűjtse.


Hermann Henrik, a Magyar Motorsport Szövetség elnöke elmondta, hogy a motorsportnak ez az a szakága, nem a száguldozásról szól, hanem nagy szerep jut benne a mentális felkészülésnek. A sportvezető arra is kitért, hogy idén a vb-sorozat záró állomása volt Budapest, jövőre viszont itt kezdődik a világbajnokság. Ez azt jelenti, hogy számtalan meglepetésre és izgalomra számíthatnak mind a versenyzők, mind pedig a nézők is, ugyanis így megjósolni sem tudják a sportolók, hogy milyen akadályokra, milyen pályára számíthatnak.

Pere Flores, a 2Play kommunikációs igazgatója, Hermann Henrik, a Magyar Motorsport Szövetség elnöke és Toni Bou, a szakág verhetetlen egyénisége /Fotó: Lokál

A Magyar Motorsport Szövetség elnöke szerint a januári időpont kedvezőbb, mert akkor még nem indul el a szabadtéri szezon, ezért nagyobb figyelem irányulhat a Papp László Budapest Sportarénában január 20-án 16 órakor kezdődő eseményre. Hermann Henrik úgy gondolja, a motorozást kedvelő fiataloknak nagy motivációt jelenthet, hogy élőben láthatnak egy olyan legendát, mint Toni Bou, s reméli, hogy pár év múlva esetleg már magyar résztvevője is lesz a világbajnokságnak.


Pere Flores, a licenctulajdonos 2Play kommunikációs igazgatója, a rendezvény promótere kifejtette, hogy az ezúttal is nyolc felvonásból álló vb-sorozat jövő évi újdonsága, hogy Moszkva, valamint a Costa Rica-i San Juán is bekerült a versenynaptárba. Megemlítette azt is, hogy a három spanyolországi futamot Bilbaóban, Barcelonában és Granadában, a franciaországit Marseille-ben rendezik, a záró versenyre pedig április 27-én Andorrában kerül sor.

A promóter tájékoztatása alapján az egyes vb-futamokon továbbra is kilencen fognak versenyezni, közülük hatan jutnak tovább a második fordulóba, majd ketten a döntőbe, de újdonság lesz, hogy a finálé előtt még a harmadik helyért is tartanak egy párharcot.

Az eseményen kiegészítő programként ismét bemutatót fog tartani Hegedűs László 20-szoros országos bike-trial bajnok, Guinness-rekorder is.

Az X-Trial-világbajnokság állomásai:

2019. január 20. – Budapest (Magyarország)
2019. február 3. – Barcelona (Spanyolország)
2019. február 16. – Bilbao (Spanyolország)
2019. február 23. – Granada (Spanyolország)
2019. március 8. – Marseille (Franciaország)
2019. április 6. – San José (Costa Rica)
2019. április 27. – Andorra la Vella (Andorra)

Kapcsolódó Cikkek