EUR: 323,53 Ft
CHF: 290,99 Ft
2019. június 27., csütörtök
László

Egyéb XIX.kerület

Zajlik a munka a KAC-pályán

Javában zajlanak a munkálatok a KAC-pályán, ahol nagyrészt kormányzati támogatással felújítják az öltözőket, kialakítanak egy új, műfüves futballpályát és modern, kivilágított futókört is. Az önkormányzati sporttelepet továbbra is ingyen használhatják a kispestiek.

a

Jól haladnak a munkálatok az önkormányzati sporttelepen, az új, műfüves futballpálya várhatóan még az idén elkészül, a modern, kivilágított futókör pedig a tervek szerint tavaszra valósul meg. Emellett a Magyar Labdarúgó-szövetség beruházásában – nagyrészt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával – az öltözőket és a vizesblokkokat is felújítják a Budapesti Pályaépítési Program keretében megújuló KAC-pályán. A kispestiek továbbra is ingyenesen használhatják majd a létesítményt.


Az utóbbi hónapokban is számos fejlesztés valósult meg és indult el Kispesten kormányzati és fővárosi támogatással: a Vass Lajos iskola udvarán megépült egy új, rekortán kézilabdapálya a szövetség beruházásában, kormányzati támogatással megújult a Szivárvány Óvoda, nemrég átadták a Budapest Honvéd FC utánpótláscentrumát, ahol száz ifjú tehetség tanulhat és edzhet méltó, modern körülmények között. Jelenleg is zajlik a Fővárosi Önkormányzat 110 millió forintos támogatásával a wekerlei kispiac felújítása, valamint az Eötvös utcai KRESZ-park felújítására is nemrég kapott 100 millió forintot a fővárostól Kispest.

h

– Örömmel látom, hogy nagyon sok fejlesztés valósul meg Kispesten kormányzati vagy fővárosi támogatással, ez is jól példázza, hogy a kormány támogatja Kispest fejlődését – mondta lapunknak Dódity Gabriella (Fidesz–KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok, aki Mihály Andrással (Fidesz–KDNP) a Közművelési, Oktatási, Sport-, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság tagjával járta be az építkezést. Hozzátette, nagyon sajnálja azonban, hogy Kispest vezetése elszalasztotta a kormányzati támogatás lehetőségét az Egészségügyi Intézet fejlesztésére. Azt jelezték ugyanis az Egészséges Budapest Program felmérésében, hogy mindenre van önkormányzati forrás, holott még az erre az évre betervezett betegirányító földszinti rész munkálatait sem kezdték meg.


Mint mondta, szinte valamennyi fővárosi kerületi szakrendelő kormányzati támogatással újulhat meg.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek