2019. november 17., vasárnap
Gergő, Hortenzia

Külföld

14 éves lányt erőszakolt meg a migráns, majd megfojtotta

Lassan már nem múlik el nap anélkül, hogy ne kéne beszámolni migránsok által elkövetett brutális és megdöbbentő bűncselekményekről.

Most éppen a német ügyészség emelt vádat egy szörnyű esetet kapcsán, ahol egy iraki illegális bevándorló előbb megerőszakolt, majd megfojtott egy 14 éves lányt.


A 21 éves Ali Bassár menekültkérelmét 2016 decemberében elutasították a hatóságok, majd tavaly május 23-án a menekültszállásához közeli erdős területen előbb megverte, megerőszakolta majd halálra fojtotta az akkor 14 éves diáklányt, Susanna Feldmannt – számol be az Origo.

A lap információi szerint az illegális bevándorló ezután elmenekült Németországból és az észak-iraki Erbílig meg sem állt, ám szerencsére sikerült kiadatni és visszahozni, miután a kurd biztonsági erők elkapták. Az akciót személyesen Dieter Romann szövetségi rendőrfőnök irányította.


A férfinak nem ez volt az elő erőszakos bűncselekménye, korábban kétszer is megerőszakolt egy 11 éves gyereket. Először a májusi gyilkosság előtt egy hónappal a lány saját szobájában, majd egy hónappal később egy szupermarket parkolójában – írja az Origo.

A fiatal lány meggyalázásával ugyanakkor több másik migránst is gyanúsítanak, többek között Ali Bassár öccsét és Manszúr Q.-t, aki ugyanazon a menekültszállón lakott, mint a mostani vádlott.

Az Origo értesülései szerint Ali Bassárnak tárgyalásán ezek mellett felelnie kell azért is, amiért egy parkolóban megvert egy férfit, fojtogatta majd késsel fenyegette, hogy adja át neki az óráját, táskáját, telefonját és bankkártyáját.

Kapcsolódó Cikkek

 • Orbán Viktor: Közép-Európa lesz Európa jövője

  Orbán Viktor: Közép-Európa lesz Európa jövője

  Kellő szerénységgel, de 30 év teljesítményének önbizalmával és az európai helyzet ismeretében mondhatni, hogy 30 éve még azt gondoltuk, Közép-Európa jövője Európa, de ma már azt látni, hogy “mi vagyunk Európa jövője”, és “készen is állunk erre a küldetésre” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Prágában a bársonyos forradalom 30.

 • Bill Gates a világ leggazdagabb embere

  Bill Gates a világ leggazdagabb embere

  Bill Gates, a Microsoft szoftveróriás társalapítója a világ leggazdagabb embere – derül ki a Bloomberg hírügynökség pénteken ismertetett Bloomberg Billionaires Indexéből.

 • Több ezer migráns várakozik Bosznia-Hercegovinában

  Több ezer migráns várakozik Bosznia-Hercegovinában

  Több ezer migráns torlódott fel Bosznia-Hercegovinában, de a számuk akár több tízezerre is nőhet a jövőben – közölte a Migrációkutató Intézet igazgatóhelyettese szombat reggel az M1 aktuális csatornán.