EUR: 323,93 Ft
CHF: 289,90 Ft
2019. június 19., szerda
Gyárfás

Külföld

14 éves lányt erőszakolt meg a migráns, majd megfojtotta

Lassan már nem múlik el nap anélkül, hogy ne kéne beszámolni migránsok által elkövetett brutális és megdöbbentő bűncselekményekről.

Most éppen a német ügyészség emelt vádat egy szörnyű esetet kapcsán, ahol egy iraki illegális bevándorló előbb megerőszakolt, majd megfojtott egy 14 éves lányt.


A 21 éves Ali Bassár menekültkérelmét 2016 decemberében elutasították a hatóságok, majd tavaly május 23-án a menekültszállásához közeli erdős területen előbb megverte, megerőszakolta majd halálra fojtotta az akkor 14 éves diáklányt, Susanna Feldmannt – számol be az Origo.

A lap információi szerint az illegális bevándorló ezután elmenekült Németországból és az észak-iraki Erbílig meg sem állt, ám szerencsére sikerült kiadatni és visszahozni, miután a kurd biztonsági erők elkapták. Az akciót személyesen Dieter Romann szövetségi rendőrfőnök irányította.


A férfinak nem ez volt az elő erőszakos bűncselekménye, korábban kétszer is megerőszakolt egy 11 éves gyereket. Először a májusi gyilkosság előtt egy hónappal a lány saját szobájában, majd egy hónappal később egy szupermarket parkolójában – írja az Origo.

A fiatal lány meggyalázásával ugyanakkor több másik migránst is gyanúsítanak, többek között Ali Bassár öccsét és Manszúr Q.-t, aki ugyanazon a menekültszállón lakott, mint a mostani vádlott.

Az Origo értesülései szerint Ali Bassárnak tárgyalásán ezek mellett felelnie kell azért is, amiért egy parkolóban megvert egy férfit, fojtogatta majd késsel fenyegette, hogy adja át neki az óráját, táskáját, telefonját és bankkártyáját.

Kapcsolódó Cikkek

  • Magas lengyel kitüntetésben részesült egy lengyelmentő magyar ezredes

    Magas lengyel kitüntetésben részesült egy lengyelmentő magyar ezredes

    Andrzej Duda lengyel elnök szerdán a nemrég megalapított Virtus et Fraternitas kitüntetést adta át Varsóban 14, különböző országbeli személyiségnek – köztük post mortem a magyar Utassy Loránd ezredesnek -, akik lengyelek életét mentették meg, gyakran saját életük feláldozásával a második világháború alatt és után, a két totalitárius rendszer, a nácizmus és kommunizmus időszakában.

  • Története legnagyobb adományát kapta az Oxfordi Egyetem

    Története legnagyobb adományát kapta az Oxfordi Egyetem

    Története legnagyobb, 150 millió fontos (54,4 milliárd forint) adományát kapta az Oxfordi Egyetem Stephen Schwarzmanttól, a Blackstone befektetési társaság elnök-társalapítójától, a pénz jelentős részéből a mesterséges intelligencia etikai kérdéseit kutató intézetet állítanak fel.