EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,30 Ft
2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Belföld

2021-től indulhat a metró meghosszabbítása

Legkorábban 2021-től kezdődhetnek el a 3-as metró meghosszabbításának munkálatai – tájékoztatta lapunkat a BKK. A 3-as metró öt új állomással bővül, a vonalat Káposztásmegyerig hosszabbítják meg. A közlekedési vállalat újabb részleteket közölt lapunkkal a felújításról.

Öt új állomással bővül a jelenleg is többéves felújítás alatt álló 3-as metró. A Kőbányát és Újpestet összekötő szakaszt egészen Káposztásmegyerig hosszabbítják meg.


A BKK lapunkkal közölte, hogy a projekt megvalósítása a tervezési munkák lezárultát követően, legkorábban 2021-től lehetséges. A közlekedési vállalat azt is elárulta, hol lesznek az új megállók.

– Az M3-as metró meghosszabbítása Újpest-Központtól az Árpád út alatt haladna, majd a víztornyot elhagyva és észak felé kanyarodva érné el Rákospalota-Újpest vasútállomást. Ezt követően a felszínre jönne, és a 14-es villamos jelenlegi pályáját használva érné el a káposztásmegyeri lakótelepet. A villamospályát a vasútállomás és a Szilas-patak között már eleve a metró számára építették 1986-ban. A vonal a lakótelepen a Szilágyi utca és a vasútvonal közötti jelenleg beépítetlen területen érné el a Megyeri úti végállomást; amelyet korábban a metró számára szabadon hagytak a lakótelep építésekor. A hármas metró új megállói a Rózsa utca, a Rákospalota-Újpest vasútállomás, az Óceánárok utca, a Járműtelep utca állomások és a Megyeri út végállomás lennének – írta a Lokálnak a BKK.


A cég emlékeztet arra, hogy az M3-as metró északi meghosszabbításának tervezésére vonatkozó keretmegállapodást tavaly október 26-án írta alá a BKK és a Főmterv-Vituki. A keretmegállapodás nyolc évre szól, ennyi idő alatt kell megrendelnie a BKK-nak a szükséges tervezési dokumentumokat.

– A metróvonal meghosszabbítása a korábbi vizsgálatok alapján megtérülő fejlesztés, akár uniós forrás is felhasználható lesz hozzá – emeli ki a BKK.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Demetervin Pincészet – Délceg

  Demetervin Pincészet – Délceg

  A 2017-es évjáratú Délceg nevű furmint és hárslevelű házasítású bora nyerte el “Debrecen Város Fehér Bora 2019” címet.

 • Nyomoznak az MTVA-ban randalírozók ellen

  Nyomoznak az MTVA-ban randalírozók ellen

  Nem számítottak hivatalos személynek azok az ellenzéki politikusok, akik szabályosan megostromolták az MTV stúdióit múlt év decemberében, ezért ellenük és nem az őket az épületből eltávolító fegyveres biztonsági őrök ellen indít nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség.

 • Brüsszel pénzt adna Sorosnak

  Brüsszel pénzt adna Sorosnak

  Jogállamisághoz kötnék az uniós kifizetéseket, illetve rengeteg pénzt adnának civil szervezeteknek az Európa Parlamenti képviselők, akik mindkét indítványt megszavazták múlt csütörtökön.

 • Teljesen megújul a SOTE

  Teljesen megújul a SOTE

  Teljesen megújulhat a Semmelweis Egyetem – jelentette ki Merkely Béla, az intézmény rektora hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.