EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Belföld

2021-től indulhat a metró meghosszabbítása

Legkorábban 2021-től kezdődhetnek el a 3-as metró meghosszabbításának munkálatai – tájékoztatta lapunkat a BKK. A 3-as metró öt új állomással bővül, a vonalat Káposztásmegyerig hosszabbítják meg. A közlekedési vállalat újabb részleteket közölt lapunkkal a felújításról.

Öt új állomással bővül a jelenleg is többéves felújítás alatt álló 3-as metró. A Kőbányát és Újpestet összekötő szakaszt egészen Káposztásmegyerig hosszabbítják meg.


A BKK lapunkkal közölte, hogy a projekt megvalósítása a tervezési munkák lezárultát követően, legkorábban 2021-től lehetséges. A közlekedési vállalat azt is elárulta, hol lesznek az új megállók.

– Az M3-as metró meghosszabbítása Újpest-Központtól az Árpád út alatt haladna, majd a víztornyot elhagyva és észak felé kanyarodva érné el Rákospalota-Újpest vasútállomást. Ezt követően a felszínre jönne, és a 14-es villamos jelenlegi pályáját használva érné el a káposztásmegyeri lakótelepet. A villamospályát a vasútállomás és a Szilas-patak között már eleve a metró számára építették 1986-ban. A vonal a lakótelepen a Szilágyi utca és a vasútvonal közötti jelenleg beépítetlen területen érné el a Megyeri úti végállomást; amelyet korábban a metró számára szabadon hagytak a lakótelep építésekor. A hármas metró új megállói a Rózsa utca, a Rákospalota-Újpest vasútállomás, az Óceánárok utca, a Járműtelep utca állomások és a Megyeri út végállomás lennének – írta a Lokálnak a BKK.


A cég emlékeztet arra, hogy az M3-as metró északi meghosszabbításának tervezésére vonatkozó keretmegállapodást tavaly október 26-án írta alá a BKK és a Főmterv-Vituki. A keretmegállapodás nyolc évre szól, ennyi idő alatt kell megrendelnie a BKK-nak a szükséges tervezési dokumentumokat.

– A metróvonal meghosszabbítása a korábbi vizsgálatok alapján megtérülő fejlesztés, akár uniós forrás is felhasználható lesz hozzá – emeli ki a BKK.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Szakértő: Új fegyverkezési hullám kezdődik

  Szakértő: Új fegyverkezési hullám kezdődik

  Új fegyverkezési hullám kezdődik, a hadászati támadóeszközök fejlesztése mellett a légvédelmi rendszereket is modernizálni kell – mondta Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

 • Mentőöv program a Balatonon a vízi balesetek megelőzéséért

  Mentőöv program a Balatonon a vízi balesetek megelőzéséért

  A helyi mederviszonyokat is bemutató, hatvan új tájékoztató táblát helyeztek el öt balatoni település strandjainak bejáróinál a vízi balesetek megelőzéséért, a szakmai összefogással született Mentőöv program keretében – erről sajtótájékoztatón számoltak be a prevenciós program megalkotói szombaton Balatonlellén.

 • Súlyos vízválság fenyegeti a Földet

  Súlyos vízválság fenyegeti a Földet

  Súlyos vízválság fenyegeti a Földet, népességének negyede már most sem jut elegendő vagy megfelelő minőségű ivóvízhez – hívta fel a figyelmet Juhász Árpád geológus szombaton az M1 aktuális csatornán.