EUR: 328,15 Ft
CHF: 300,68 Ft
2019. augusztus 23., péntek
Bence

Egyéb Tatabánya

250 millió forintból újul meg a felsőgallai iskola

Kívül-belül megújul a német nemzetiségi iskola. A felsőgallai Széchenyi István Általános Iskola energetikai korszerűsítése révén a város legrégebbi iskolaépülete újulhat meg.

A 250 millió forintos fejlesztés során – melynek közel felét az önkormányzat saját költségvetéséből biztosítja – az épület teljes körű energetikai korszerűsítésen eshet át – mondta el a beruházást bejelentő sajtótájékoztatón Schmidt Csaba polgármester. – A szakemberek leszigetelik a tetőt és a homlokzatot is. Teljesen átépül a fűtési rendszer: a régi kazánokat kicserélik, új szabályozható radiátorokat szerelnek fel, és a fűtési rendszer hálózata is teljesen megújul. Természetesen itt nem állunk meg, idén is folytatódik a városi oktatási-nevelési intézmények energetikai felújítása.


Leszigetelik a tetőt, és átalakul a fűtési rendszer

A felsőgallai intézmény felújítása azért is fontos, mert német nemzetiségi iskolaként az idegen nyelv tanításában is kulcsszerepe van – hangsúlyozta a beruházást bejelentő sajtótájékoztatón Bencsik János országgyűlési képviselő.

Az iskola vezetése a mostani beruházás után további fejlesztések megvalósítását is tervezi.


Szeretnénk kicserélni a nyílászárókat, és egy belső festés is ráférne az épületre – fogalmazott Schamberger Ágnes, a Széchenyi István Általános Iskola igazgatója. Az intézmény felújítása a teljes városrész számára fontos, hiszen minden felsőgallai család kötődik az épülethez a városrész önkormányzati képviselője szerint. John Katalin alpolgármester kiemelte: szinte minden felsőgallainak ide jártak iskolába a szülei, és nagy valószínűséggel az ő gyermekeik is ezen intézmény padjait koptatják. A kivitelezők az új fűtési rendszer kiépítésének csak a tanév végeztével tudnak nekiállni, így a felsőgallai iskola energetikai megújítása leghamarabb a következő tanév elejére készülhet el.

Kapcsolódó Cikkek

  • Újraéled a legendás cukrászda

    Újraéled a legendás cukrászda

    Hamarosan ismét élettel telik meg a tatabányaiak egykori kedvenc helye. Az régi Gála cukrászdához számtalan élmény köti a városban élőket, hiszen több mint négy évtizeden át kóstolhatták itt kedvenc süteményeiket.

  • Nagyüzem a Haladásnál

    Nagyüzem a Haladásnál

    Négy szakosztály felnőtt-, illetve utánpótlás-játékosai gyakorolnak a Rohonci úti sportkomplexum szó szerint XXI.