2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Egyéb Tatabánya

250 millió forintból újul meg a felsőgallai iskola

Kívül-belül megújul a német nemzetiségi iskola. A felsőgallai Széchenyi István Általános Iskola energetikai korszerűsítése révén a város legrégebbi iskolaépülete újulhat meg.

A 250 millió forintos fejlesztés során – melynek közel felét az önkormányzat saját költségvetéséből biztosítja – az épület teljes körű energetikai korszerűsítésen eshet át – mondta el a beruházást bejelentő sajtótájékoztatón Schmidt Csaba polgármester. – A szakemberek leszigetelik a tetőt és a homlokzatot is. Teljesen átépül a fűtési rendszer: a régi kazánokat kicserélik, új szabályozható radiátorokat szerelnek fel, és a fűtési rendszer hálózata is teljesen megújul. Természetesen itt nem állunk meg, idén is folytatódik a városi oktatási-nevelési intézmények energetikai felújítása.


Leszigetelik a tetőt, és átalakul a fűtési rendszer

A felsőgallai intézmény felújítása azért is fontos, mert német nemzetiségi iskolaként az idegen nyelv tanításában is kulcsszerepe van – hangsúlyozta a beruházást bejelentő sajtótájékoztatón Bencsik János országgyűlési képviselő.

Az iskola vezetése a mostani beruházás után további fejlesztések megvalósítását is tervezi.


Szeretnénk kicserélni a nyílászárókat, és egy belső festés is ráférne az épületre – fogalmazott Schamberger Ágnes, a Széchenyi István Általános Iskola igazgatója. Az intézmény felújítása a teljes városrész számára fontos, hiszen minden felsőgallai család kötődik az épülethez a városrész önkormányzati képviselője szerint. John Katalin alpolgármester kiemelte: szinte minden felsőgallainak ide jártak iskolába a szülei, és nagy valószínűséggel az ő gyermekeik is ezen intézmény padjait koptatják. A kivitelezők az új fűtési rendszer kiépítésének csak a tanév végeztével tudnak nekiállni, így a felsőgallai iskola energetikai megújítása leghamarabb a következő tanév elejére készülhet el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.