EUR: 323,43 Ft
CHF: 290,62 Ft
2019. június 27., csütörtök
László

Egyéb Pécs

628 ezren látogatták a ZSÖK-programot

Rekordot döntöttek

Rekordot döntött a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. által fenntartott intézmények és programjainak látogatottsága. Több mint 45 ezer fővel nőtt az elmúlt évhez képest – hangzott el a pécsi évértékelő sajtótájékoztatón. Vincze Balázs, a ZSÖK Nkft. ügyvezetője hangsúlyozta: egyre több diák és nagycsaládos érkezik a negyedbe, népszerűek a tárlatvezetések és a planetárium is, de a Zsolnay Örökségkezelő által működtetett Kodály Központ és a Pécsi Galéria is nagy figyelmet kapott 2018-ban.


Tavaly hetedik alkalommal változott óriási játszóházzá a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed a Szamárfül Fesztivál idejére. Az országosan is egyedülálló gyermekfesztivál több mint tízezer látogatót vonzott.  De nem csak ez a program váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A kft. által üzemeltetett intézmények, például a Kodály Központ és a Pécsi Galéria is olyan programokat kínált, amelyek népszerűek voltak.

A Zsolnay Fényfesztivált országos szinten is elismerték

Pécs polgármestere kiemelte: a Zsolnay Kulturális Negyed az elmúlt nyolc év alatt teljesítette azokat az elvárásokat, amelyeket vártak tőle, így méltán nevezhetik Pécs kulturális fellegvárának.


A Zsolnay Kulturális Negyed látogatószáma 267 ezerről 288 ezerre nőtt a 2018-as évben. Az összes intézményt és programot tekintve pedig rekord született: a Zsolnay Örökségkezelő Nkft. intézményeiben és rendezvényein 628 ezer 339 fő fordult meg a tavalyi évben.

Vincze Balázs, a ZSÖK Nkft. ügyvezetője elmondta: egy év alatt 45 ezer fővel nőtt a teljes látogatottság, amivel sikerült átlépni a 600 ezres számot, a látogatók fele fizetős volt.

Tavaly új látnivalókkal is gyarapították a Zsolnay-negyedet: újra látogatható a Zsolnay Manufaktúra,
de a Zsolnay Infopont és Shopban minőségi ajándéktárgyak is vásárolhatók, valamint Uránvárosban új információs pontot is nyitottan KultUrán névvel. A ZSÖK minőségi munkáját országosan is elismerték: a negyed 2018-ban is elnyerte a Magyar Brands díjat, emellett a Zsolnay Fényfesztivál és a rendezvény honlapja is több díjat kapott.

Kapcsolódó Cikkek